ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατατέθηκε πολυνομοσχέδιο «σκούπα» - Τι προβλέπει

Βουλή: Κατατέθηκε πολυνομοσχέδιο «σκούπα» - Τι προβλέπει

Θέματα αρμοδιότητας 18 υπουργείων ρυθμίζονται μέσα από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη Βουλή με την μορφή του κατεπείγοντος.

Κατά συνέπεια το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την Δευτέρα.

Στο 98 σελίδων νομοσχέδιο με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», περιέχονται διατάξεις που αφορούν την δωρεάν διενέργεια τεστ κορονοϊού, τη διαδικασία χορήγησης φαρμάκων εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων σε νοσούντες από Covid και την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.

Αρκετές από τις διατάξεις προβλέπουν την παράταση προθεσμιών έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, περιλαμβάνονται διατάξεις του υπουργείου Εργασίας για την επιτάχυνση της απονομής εκκρεμών συντάξεων, αλλά και αρκετές φορολογικές διατάξεις, όπως η εφαρμογή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε εμβόλια και in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα για την πρόληψη και τη διάγνωση του Covid-19 και σε συναφείς επιχειρήσεις.

Επεκτείνεται η ρύθμιση μη επιβολής προστίμων σε εκπρόθεσμες τροποποιήσεις στον Ε9 και τροποποιείται η φορολογία κερδών από τυχερά παίγνια.

Παράλληά, ενσωματώνεται η οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορά τις διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτες και ρυθμίζονται οι απαιτήσεις δεδουλευμένων αποδοχών της περιόδου 1.11.2012 – 11.6.2013 εργαζόμενων της ΕΡΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb: Έτσι δρούσε το κύκλωμα της κοκαΐνης. Οι... μπύρες, οι καφέδες και οι 235 πελάτες