ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Πέτσας: Άμυνα και αντεπίθεση στον κορονοϊό – Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Στέλιος Πέτσας: Άμυνα και αντεπίθεση στον κορονοϊό – Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Για δύο παράλληλες προσπάθειες κατά του κορονοϊού έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όσον αφορά την άμυνα ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτή θα γίνει «με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας» ενώ για την αντεπίθεση είπε ότι θα γίνει με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, που θα απελευθερώσει την κοινωνία και την οικονομία από την καθήλωση που επέβαλε η παγκόσμια μάστιγα του κορονοϊού.

Όπως είπε «η διατήρηση του δείκτη μετάδοσης (Rt) του ιού, χαμηλότερα μεν αλλά κοντά στη μονάδα, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μεν μειούμενες, ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση».

Σύμφωνα με το ίδιο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, της 27ης Δεκεμβρίου, το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 68% στην Επικράτεια, 63% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Για τον εμβολιασμό υπενθύμισε κάθε πολίτης θα μπορεί να ελέγξει εάν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας, είτε εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή, είτε αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον αριθμό 13034 ενώ για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με επίσκεψη στα Κ.Ε.Π. ή τα φαρμακεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Εκτέλεσαν 30χρονη μέσα στο σπίτι της - Ήταν ερωμένη πολιτικού!