ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκρίθηκε το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ομόφωνη έγκριση του προγραμματικού πλαισίου και της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα προχώρησε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή.

Είχε προηγηθεί η κατά πλειοψηφία έγκριση του κειμένου από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, χθες το απόγευμα.

Το προγραμματικό πλαίσιο, που επισήμως θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, πρoβλέπει ότι οι συζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεργασίες, πρέπει να γίνονται σε μια προγραμματική βάση.

Στη βάση αυτή θα υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας ενός πιο εκτεταμένου προγραμματικού κειμένου, το οποίο θα εγκρίνει η Επιτροπή Προγράμματος , ενόψει των εκλογών.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απόφαση για τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια, ένα ζήτημα που θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και θα θέσει το σχετικό πολιτικό πλαίσιο.

Ιδιαίτερα δε στα ψηφοδέλτια της περιφέρειας, θα ληφθούν υπ' όψιν και οι προτάσεις που θα υποβάλλουν οι Τοπικές οργανώσεις.

Το επόμενο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντατικοποιήσει την πολιτική του δράση, τόσο κοινοβουλευτικά όσο και εκτός βουλής. Άλλωστε, κοινή είναι η πεποίθηση ότι η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο.