ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρίγος για ανασχηματισμό: «Έκπληξη» από την απομάκρυνση του Θεοδωρικάκου

Συρίγος για ανασχηματισμό: «Έκπληξη» από την απομάκρυνση του Θεοδωρικάκου

Για τον ίδιο ανέφερε ότι είχε την υποψία ότι θα πραγματοποιηθεί η ένταξή του στην κυβέρνηση από μια συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό την Πρωτοχρονιά

Τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα (4/1) κλήθηκε να σχολιάσει ο νέος υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο οποίος τόνισε ότι έγιναν σοβαρές και στοχευμένες αλλαγές στα υπουργεία, φέρνοντας ως παραδείγματα το Ενέργειας και Εσωτερικών.

Ο κ. Συρίγος αποκάλυψε μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ότι του προκάλεσε έκπληξη η απομάκρυνση του Τάκη Θεοδωρικάκου καθώς όπως τόνισε έκανε «σημαντικό έργο». Σύμφωνα με τον ίδιο αναμενόμενη ήταν η αλλαγή του Γιάννη Βρούτση, καθώς όπως είπε «υπήρχε εδώ και καιρό ένα κλίμα ότι θα φύγει»

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι διαφωνεί με τις απόψεις ότι η μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας είναι υποβάθμιση, καθώς ουσιαστικά κλήθηκε να βρει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, όπως είναι οι συντάξεις.

Για τον ίδιο ανέφερε ότι είχε την υποψία ότι θα πραγματοποιηθεί η ένταξή του στην κυβέρνηση από μια συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό την Πρωτοχρονιά, συμπληρώνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας ήταν ένα από τα τρία στα οποία περίμενε ότι μπορεί να μπει, με τα άλλα δύο να είναι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ρήγμα» για τα Θεοφάνεια: «Ήξεις αφήξεις» για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην ορκωμοσία