ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη κατοικία: Η κυβέρνηση ταυτίζεται με τα συμφέροντα τραπεζών και αρπακτικών funds

ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη κατοικία: Η κυβέρνηση ταυτίζεται με τα συμφέροντα τραπεζών και αρπακτικών funds

Κάλεσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, «έστω και την ύστατη ώρα να εισακούσει την φωνή της λογικής και της κοινωνίας»

Στον κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας για χιλιάδες οφειλέτες αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ταυτίζεται με τα συμφέροντα των τραπεζών και των αρπακτικών funds».

Στην δήλωσή του, ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρει ότι «χωρίς προστασία εν μέσω της πανδημίας, κινδυνεύει να μείνει, με ευθύνη της κυβέρνησης, η πρώτη κατοικία χιλιάδων οφειλετών. Οι ασφυκτικές προθεσμίες που τέθηκαν με τον ν. 4745/20, για τον επαναπροσδιορισμό των εκκρεμών υποθέσεων του ν. Κατσέλη, έχουν προκαλέσει έμφραγμα στη σχετική διαδικασία και οδηγούν τους πλέον ευάλωτους των συμπολιτών μας, εκτός του πλαισίου παροχής δικαστικής προστασίας».

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κωφεύει επιδεικτικά και αρνείται προκλητικά να αναστείλει ή να παρατείνει τις προθεσμίες, αποδεικνύοντας ότι αυτό που πρωτίστως την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών και των αρπακτικών funds. Χιλιάδες είναι πλέον τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που ενώ είχαν καταφέρει να τεθούν υπό δικαστική προστασία, μετά την πρωτοφανή αυτή κυβερνητική αναλγησία κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους».

Τέλος καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, «έστω και την ύστατη ώρα να εισακούσει την φωνή της λογικής και της κοινωνίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στη Νέα Σμύρνη: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες - Πατέρας έφαγε σφαίρες για τον γιο του