ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για λιανεμπόριο: Υπάρχει η επιθυμία να ανοίξει η αγορά με click away

Μητσοτάκης για λιανεμπόριο: Υπάρχει η επιθυμία να ανοίξει η αγορά με click away

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και το «καυτό» θέμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των καταστημάτων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επιθυμία είναι να ανοίξει η αγορά έστω και με click away. «Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι στις 15 Δεκεμβρίου που αποφασίσαμε το άνοιγμα με click away τα Χριστούγεννα. Την Παρασκευή οι ειδικοί θα αποφασίσουν με βάση αυτή την επιδημιολογική εικόνα» ανέφερε. Προανήγγειλε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα διατηρηθεί για όσο καιρό χρειαστεί.

Αισιοδοξία για τον τουρισμό

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τουρισμό το καλοκαίρι, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερο από πριν και δεν θα σωθεί απλά η τουριστική περίοδος. Στήριξε την αισιοδοξία του αυτή στο γεγονός ότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ θα ευνοήσει και το γεγονός ότι ο κορονοϊός είναι εποχικός.

Επίθεση σε Τσίπρα: «Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, είναι απογοήτευση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα δηκτικός απέναντι στην κριτική που έχει δεχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας, καλώντας όλους τους επικριτές να μην υπονομεύουν την προσπάθεια και τις επιδόσεις της χώρας.

Για το συσχετισμό της τραγωδίας στο Μάτι με την πανδημία του κοροναϊού που έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο πρωθυπουργός δήλωσε ενοχλημένος πως είναι άστοχη αυτή η σύγκριση. «Συγκρίνουμε το Μάτι με μια παγκόσμια πανδημία», αναρωτήθηκε εμφατικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υστερείται σοβαρότητας η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να πάρουμε τις πατέντες και να παρασκευάσουμε στην Ελλάδα εμβόλια, καθώς η χώρα μας δεν έχουμε τέτοια παραγωγική δυνατότητα.

«Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, είναι απογοήτευση» συμπλήρωσε αναφερόμενος στις δημόσιες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα και ζητώντας προτάσεις για τα τεκταινόμενα.

Απέρριψε παράλληλα την πρόταση Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, λέγοντας «γιατί να συζητήσουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες, ενώ μπορούμε να συζητήσουμε ανοικτά στη Βουλή;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στα 364 η Αττική - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»