ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Γαλλία με ολοκληρωμένο σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ελλάδα και Γαλλία με ολοκληρωμένο σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης
ΙΝΤΙΜΕ

Με τα σχέδια τεσσάρων κρατών-μελών της ΕΕ για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης ασχολείται η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας πως η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν ήδη παρουσιάσει λίστα με λεπτομερή πρότζεκτ, ενώ η Ισπανία και η Ιταλία, τα δύο κράτη που επωφελούνται περισσότερο, δεν σημειώνουν πρόοδο.

Ειδικότερα σχετικά με το πλάνο της Ελλάδας αναφέρει:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε εξαρχής προτεραιότητά του το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Βλέπει σε αυτό μια ευκαιρία, ούτως ώστε η χώρα που επί χρόνια επλήγη από την κρίση να επαναπροσδιοριστεί και να καταστεί ελκυστικός τόπος για επενδυτές».

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται επίσης, ότι η κυβέρνηση επωφελήθηκε κι από τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις πέρυσι της επιτροπής ειδικών υπό τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Σύμφωνα με την Handlsblatt οι βασικοί άξονες του ελληνικού, πολυσέλιδου πλάνου σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης είναι: ψηφιοποίηση, εκσυγχρονισμός δημόσιας διοίκησης, «πράσινα» έργα και ηλεκτροκίνηση, δικαστική μεταρρύθμιση, επαγγελματική εκπαίδευση και σύνδεση πανεπιστημίου –χώρου εργασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» – Αποκάλυψη - «βόμβα» για το ταπεινωτικό τέλος του «σουλτάνου»