ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γρηγόρης Δημητριάδης κατά της ΕΦΣΥΝ: «Ντροπή που συγκρίνει οποιαδήποτε πολιτική με το Άουσβιτς»

Γρηγόρης Δημητριάδης κατά της ΕΦΣΥΝ: «Ντροπή που συγκρίνει οποιαδήποτε πολιτική με το Άουσβιτς»

Την έντονη αντίδραση του πιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού προκάλεσε ένα σκίτσο που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Πρόκειται για γελοιογραφία η οποία απεικονίζει την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, για να κάνει έτσι ένα παραλληλισμό με το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Θυμίζουμε πως το Άουσβιτς-Μπιρκενάου ήταν το στρατόπεδο στην Πολωνία στο οποίο οι Ναζί εξόντωσαν περί το ένα εκατομμύριο Εβραίους και Ρομά. Συνολικά εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια εξοντώθηκαν. Περίπου 900.000 πέθαναν μετά την επιλογή που έγινε άμεσα κατά την άφιξή τους. Άλλοι 200.000 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες, υποσιτισμό, βαρύτατη κακοποίηση, συνέπειες ιατρικών πειραμάτων ή δολοφονήθηκαν. Οι συνηθέστεροι τρόποι εκτέλεσης ήταν: Δηλητηρίαση με το αέριο Κυκλώνας Β σε ειδικούς θαλάμους (θάλαμοι αερίων), πυρά πυροβόλου όπλου, θανατηφόρα ένεση, απαγχονισμός, θάνατος από ασιτία.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» λοιπόν, παραλλήλισε τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και την απόφαση για αστυνόμευση των χώρων τους, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί!

Το συγκεκριμένο σκίτσο ήταν λογικό να προκαλέσει την άμεση και οργισμένη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει αδιανόητη τη δημοσίευση ενός τέτοιο σκίτσου.

Αν και δεν το κάνει συχνά, το κορυφαίο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου, δεν μπορούσε να αφήσει αναπάντητη μια τέτοια κίνηση από την «Εφημερίδα των Συντακτών», εκφράζοντας την προσωπική του άποψη.

«Είναι αδιανόητο να συγκρίνεται, ξανά και ξανά, οποιαδήποτε πολιτική με το Ολοκαύτωμα και το Άουσβιτς. Είναι η τρίτη φορά σε 3 χρόνια που γίνεται. Τέτοιου είδους συγκρίσεις προσβάλουν την ιστορική μνήμη. Ντροπή», έγραψε στο twitter ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι παίρνει σειρά μετά τα καταστήματα – Το χρονοδιάγραμμα για μετακινήσεις, εστίαση, Λύκεια