ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλη Φεβρουαρίου στη Βουλή εκλογικός νόμος και Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου

Τέλη Φεβρουαρίου στη Βουλή εκλογικός νόμος και Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου
ΙΝΤΙΜΕ

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή τα δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο και που αφορούν στο νέο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών και στη σύσταση Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο υπουργός, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3».

Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα θεσμοθετημένα όργανα της αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων για τα παραπάνω νομοσχέδια.

Ερωτηθείς για την πενταετή θητεία που θεσπίζεται για τους αιρετούς και εάν αυτό επηρεάζει τις εθνικές εκλογές σημείωσε πως δεν συμπίπτουν και πρόσθεσε: «Είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει καθαρό αυτοδιοικητικό πεδίο όταν κάνεις εκλογές και αυτό να μην ενέχει χαρακτηριστικά πολιτικής εκλογής, όπως έχουν οι ευρωεκλογές».

Για το δεύτερο νομοσχέδιο, ο κ. Βορίδης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «επιθυμούμε να χτίσουμε μια κουλτούρα ακεραιότητας, μέσω μιας εσωτερικής διαδικασίας».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αλλαγών στις ευρωεκλογές και αν αυτές θα πραγματοποιηθούν με σταυροδοσία ή με λίστα, ο υπουργός παρέπεμψε στον πρωθυπουργό.

Ο ίδιος εξεφρασε την προτίμησή του στη λίστα, καθώς όπως είπε πρόσωπα με προσόντα, αλλά μη προβεβλημένα έχουν δυσκολία να διεκδικήσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.261 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 244 οι διασωληνωμένοι