ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για τον Κουφοντίνα – Τσακαλώτος και ΚΚΕ ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος

Πολιτικές αντιδράσεις για τον Κουφοντίνα – Τσακαλώτος και ΚΚΕ ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος
InTime

Να εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση, ακόμα και αν πρόκειται για τον καταδικασμένο για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται νοσηλευόμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και το ΚΚΕ.

«Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύει για όλους. Και όταν λέμε για όλους, εννοούμε όλους!», υποστήριξε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε παρέμβαση υπέρ των αιτημάτων του καταδικασμένου για τρομοκρατία, απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας.

«Το παραπάνω είναι αυτονόητο όχι μόνο για τους ανθρώπους της αριστεράς και του πνεύματος, αλλά ευτυχώς και για αρκετούς πολιτικούς από όλο το δημοκρατικό φάσμα. Όσοι δεν συμμερίζονται αυτή τη πολύ απλή αρχή δεν κατανοούν τι θα πει κράτος δικαίου. Ελπίζω λοιπόν οι νόμοι να ισχύσουν για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εκδικητικότητα, χωρίς ναι μεν αλλά. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία», συμπλήρωσε ο Ευ.Τσακαλώτος.

ΚΚΕ: «Όχι στην αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου»

Παρέμβαση για το θέμα πραγματοποίησε και το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος «Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Επίσης, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ».

Στη συνέχεια, υπενθύμισε πως το ΚΚΕ ήταν αντίθετο με τον κυβερνητικό νόμο, εξ αρχής. «Απ’ αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ αντιτάχθηκε και στην τελευταία τροποποίηση της σωφρονιστικής νομοθεσίας, με τον 4760/2020, που αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές, ενώ εξαίρεσε από τη μεταγωγή τους σε αυτές τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία, διαχωρίζοντας δηλαδή, με επιλεκτικό τρόπο και με μη αποδεκτά επιστημονικά κριτήρια, μια κατηγορία κρατουμένων αποκλειστικά με βάση το αδίκημα για το οποίο έχουν καταδικαστεί».

«Αυτή η διαχρονική στάση του ΚΚΕ σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί ενέργειες ατομικής τρομοκρατίας, όπως αυτές του Κουφοντίνα, που αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται από το κράτος και τις κυβερνήσεις, για να συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, την επαναστατική ιδεολογία και δράση, αλλά και για να θεσπίζουν -στο όνομα της πάταξής τους- “τρομονόμους”, που τελικά στρέφονται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και της εργατικής – λαϊκής πάλης. Γι’ αυτό και σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους, ειδικότερα ενάντια στο πλαίσιο των “τρομονόμων” που νομοθέτησαν, διατήρησαν και διαρκώς εμπλουτίζουν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ», υπογράμμισε ο Περισσός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα