ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Μενδώνη «αδειάζει» τον Μητσοτάκη

Τσίπρας: Η Μενδώνη «αδειάζει» τον Μητσοτάκη

Ευθεία επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Ηθοποιοί την εποχή του Covid 19 και του #metoo» στην οποία συμμετείχε, κάνοντας εκτενή αναφορά στην υπόθεση της παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη από τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, κατηγορώντας την για «συγκάλυψη». «Ζήτησα την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη γιατί για δύο εβδομάδες συγκάλυπτε τις καταγγελίες μέχρι την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ενάμιση χρόνο ο Μητσοτάκης έχει αδειάσει τους μισούς υπουργούς φόρα παρτίδα. Είναι η πρώτη φορά που μία υπουργός αδειάζει τον κύριο Μητσοτάκη. Η Μενδώνη είπε ότι δεν τον ήξερε. Φορτώνει τις ευθύνες στον Μητσοτάκη. Άρα την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους και όχι η κυρία Μενδώνη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε σε βάρος του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως «Επί 20 ημέρες δεν βγαίνει ο πρωθυπουργός μπροστά και να πει ότι ως ο πρώτος πολίτης της χώρας “ενθαρρύνω όλους να βγουν να μιλήσουν”. Δεν μπορούν τέτοια ζητήματα να τα αντιμετωπίζουμε με όρους συγκάλυψης ή ενοχής. Πρέπει να είμαστε καθαροί και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μαθαίνω ότι πολλοί και πολλές δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα, πρέπει όλοι εμείς να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι που έχουν κακοποιήσει πρέπει να δικαστούν και αν είναι ένοχοι να προχωρήσει η υπόθεση. Η σεξουαλική κακοποίηση αφήνει τραύματα ανεξίτηλα στο σώμα και στη ψυχή του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να είμαστε ανεκτικοί απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

«Μακάρι ο άνθρωπος (σ.σ. Λιγνάδης) να δικαιωθεί στη δικαιοσύνη αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει. Είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Δεν είναι προσωπικοί οι λόγοι όταν υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν βιασμό, αποπλάνηση, παιδοφιλία» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Έκρηξη με 1.400 νέες μολύνσεις, 320 διασωληνωμένοι και 27 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες