ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Ταραντίλης: Να σεβαστεί η αντιπολίτευση τους οικογενειακούς λόγους παραίτησης

Χρήστος Ταραντίλης: Να σεβαστεί η αντιπολίτευση τους οικογενειακούς λόγους παραίτησης
InTime

Πιστός στις αρχές της Νέας Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνει με μήνυμά του ο Χρήστος Ταραντίλης που την Κυριακή (28.02) παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απάντηση στους υπαινιγμούς ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο.

Απρόσμενη, κυρίως ως προς τον χρόνο που έγινε, ήταν η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για οικογενειακούς λόγους όπως ανέφερε ο ίδιος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση της παραίτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ «σήκωσε» το θέμα και το συνέδεσε με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα Λιγνάδη και τα όσα έχουν συμβεί σχετκά με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Με ένα μήνυμα μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, ωστόσο, ο Χρήστος Ταραντίλης απάντησε στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης. Μάλιστα ζήτησε στο όνομα του πολιτικού πολτισμού να σεβαστούν τους οικογενειακούς λόγους που τον οδήγησαν στο να παραιτηθεί, επαναλαμβάνοντας πως θα παραμείνει στα βουλευτικά έδρανα έτσι ώστε να δώσει πολιτικές μάχες για τους στόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Χρήστος Ταραντίλης

«Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα».

Το μήνυμα του Χρήστου Ταραντίλη στο Facebook:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η παραίτηση Ταραντίλη, οι οικογενειακοί λόγοι και το παρασκήνιο