ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για Κουφοντίνα: Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε

Πελώνη για Κουφοντίνα: Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε

«Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα», ανέφερε κατά την ενημέρωση τον πολιτικών συντακτών η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Αριστοτελία Πελώνη σχετικά με την απεργία πείνας που Δημήτρη Κουφοντίνα, για την οποία έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει το νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει», τόνισε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος το Σάββατο με μήνυμά του στο Facebook απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει στάση στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, είπε, «ο Πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την Κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του. Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις