ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση Κούβελου για το 1 εκατ. ευρώ

Η απάντηση Κούβελου για το 1 εκατ. ευρώ

Αιχμές ότι η υπόθεση του 1 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκε για να θιγεί η υπόληψη της Ντόρας Μπακογιάννη άφησε ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, λίγο μετά τις αποκαλύψεις ότι αυτός έβγαλε στο εξωτερικό το συγκεκριμένο ποσό.

Ο κ. Κούβελος υποστήριξε ότι η διακίνηση του ποσού ήταν «καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες», η οποία χρησιμοποιήθηκε «προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη» της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κούβελος επισημαίνει ότι επί 37 έτη δραστηριοποιείται στη ναυτιλία σε Αγγλία και Ελλάδα «με αντικείμενο την πλοιοκτησία, τη ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων».

«Στον χώρο αυτό -σημειώνει- δεν έχει θέση η διαστρέβλωση, το ψεύδος και η λασπολογία αλλά απεναντίας επικρατεί η διαφάνεια και η εντιμότητα στις συναλλαγές. Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα δεν περίμενα ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική μου κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς», τόνισε.

Β

Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας αναφέρεται σε στοιχεία για το έμβασμα του 1 εκατ. ευρώ και υποστηρίζει:

« 1. Τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολάρια ΗΠΑ και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου και αποκτηθέντα από την δραστηριότητα μου στην πλοιοκτησία.

2. Το ποσό αυτό ήταν ένα μέρος μόνο των χρημάτων τα οποία επενδύω σε χρηματιστηριακούς τίτλους σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ σε δολάρια ΗΠΑ και είναι βεβαίως δηλωμένο στον πόθεν έσχες μου.

3. Το ποσό αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών μου επενδύσεων και προοριζόταν για νέα επένδυση στο χώρο της ναυτιλίας, μεταφέρθηκε δε με νόμιμες διαδικασίες από τον θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα και εν συνεχεία στην τράπεζά μου στο Λονδίνο.

4. Ενδεικτικό της άγνοιας και της σκοπιμότητας είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν περίεργους συνειρμούς σχετικά με την νέα επένδυση που αφορά αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση-εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς».

«Ως επιχειρηματίας στην ναυτιλία και πολίτης αυτού του τόπου που δηλώνω τα έσοδα μου μέχρι το τελευταίο δολάριο ή ευρώ, ως επαγγελματίας που τόσα χρόνια έχω στηρίξει την χώρα μου με όλους τους τρόπους, περιμένω να αποκατασταθεί η αλήθεια και εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του δίνοντας στους Έλληνες πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες, αντί να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα», κατέληξε ο κ. Κούβελος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr