ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή: Κόντρα στην Ολομέλεια μεταξύ Γεωργιάδη - Βούτση

Τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή: Κόντρα στην Ολομέλεια μεταξύ Γεωργιάδη - Βούτση

Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το τροχαίο έξω από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέτρεψε το τροχαίο δυστύχημα σε πολιτικό ζήτημα και επικαλούμενος ανάρτηση του Έκτορα Κουφοντίνα που απευθύνεται διαδικτυακά στη Ντόρα Μπακογιάννη, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αφήνει να κατηγορούν την κ. Μπακογιάννη για δολοφόνο».

Για διχαστικό ντελίριο κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Είναι ντροπή να ανάγουν σε πολιτικό παράγοντα κάποιοι τον Δημήτρη Κουφοντίνα», είπε και κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να απαντήσει αν αντιλαμβάνεται τι εκστομίζει όταν επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκτόξευση των κρουσμάτων της πανδημίας. Σε ότι αφορά στο τροχαίο, ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως κανείς δεν το έκανε πολιτικό θέμα και πως οι αρχές αποδίδουν τις ευθύνες.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες ανέφεραν πως κλιμάκια της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής θα μεταβούν στο σημείο που συνέβη το τραγικό δυστύχημα για να εξετάσουν εάν μπορούν να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον νέο τροχαίο. Μελετάται, η δυνατότητα τοποθέτησης αριστερόστροφου φωτεινού σηματοδότη ώστε να ρυθμίζεται με ασφάλεια η είσοδος στο κοινοβούλιο των αυτοκινήτων που κινούνται στο ρεύμα καθόδου προς την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής (ΥΑΒΕ) έχει απευθύνει κατά το παρελθόν τρία αιτήματα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο συγκεκριμένο σημείο. Το πρώτο αίτημα υποβλήθηκε το 2012 προς την Τροχαία η οποία με την σειρά της το διαβίβασε προς την Περιφέρεια Αττικής που απάντησε τότε αρνητικά. Το 2014 η ΥΑΒΕ επανέλαβε το αίτημα ωστόσο η Τροχαία απάντησε και πάλι αρνητικά αποστέλλοντας την παλαιότερη απόφαση της Περιφέρειας. Το καλοκαίρι του 2020 υπήρξε και τρίτο αίτημα προς την τροχαία, χωρίς -όπως αναφέρουν- οι ίδιες πηγές να υπάρξει απάντηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ με διπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους στην Ελλάδα