ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών του 2021 και τα... μπάνια του λαού

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών του 2021 και τα... μπάνια του λαού
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Πρόωρες εκλογές 2021: Να κάνετε τα μπάνια σας κανονικά - Η πιθανότητα εκλογών εν μέσω καλοκαιριού ή φθινοπώρου είναι απειροελάχιστη... 

Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν το 2021. Αυτό το ξέρουν και οι... πέτρες. Ούτε τον Ιούνιο, ούτε τον Σεπτέμβριο. Τα σενάρια που διακινούνται στις εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό Τύπο είναι μάλλον μύχιοι πόθοι, παρά πολιτικές εκτιμήσεις.

Για να γίνουν το 2021 πρόωρες εκλογές δυο πράγματα πρέπει να συμβούν:
1ον. Να τις προκαλέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιθανότητα 1%,
2ον. Να τον ρίξουν οι ίδιοι οι βουλευτές του, πιθανότητα 0,01%.

Τρεις ακόμα επισημάνσεις τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά:

1ον. Πρόωρες εκλογές από την πίεση του Twitter δεν έχουν προκληθεί ακόμα στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Κοινώς από τα social media δεν πέφτουν κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις πέφτουν στην Βουλή και μόνον εκεί.

2ον. Ο προβληματισμός και οι εμμονές ορισμένων για το πότε επιτέλους θα ζητήσει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, ουδεμία χρησιμότητα έχουν από τη στιγμή που δεν μπορεί να τις προκαλέσει. 100 φορές να ζητήσει πρόωρες εκλογές ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρακτικά δε λέει τίποτα. Είναι σαν τις προτάσεις δυσπιστίας/μομφής κατά υπουργών που πάνε... άκλαυτες.

3ον. Οι προτάσεις δυσπιστίας κατά των κυβερνήσεων μετατρεπονται πολύ εύκολα σε ψήφους εμπιστοσύνης και δίνουν 6μηνο αέρα στους κυβερνώντες. Κοινώς γυρίζουν μπούμερανγκ στην αντιπολίτευση.

Αυτά τα ολίγα για το 2021. Για την επόμενη χρονιά, το 2022, οποιαδήποτε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη. Ο πολιτικός χρόνος είναι μακρύς. Ας μείνουμε στο σήμερα...

Συμπερασματικά δεν βλέπω να διαταράσσει κανείς τα περίφημα μπάνια του λαού, που τόσο πολύ ανάγκη τα έχουμε όλοι μας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Θεόδωρος Δουζόγλου, η Βενεζουέλα και οι τραπεζικές αναφορές

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.