ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Μάχη» και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί στη συζήτηση της προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Βουλή: «Μάχη» και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί στη συζήτηση της προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Με αντιπαραθέσεις και βαρύτατους χαρακτηρισμούς ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που συζητείται η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και στο «Καλογρίτσας gate».

Για «σχέδιο άλωσης και χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης της χώρας» έκανε λόγο η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα.

Η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «πρακτικές μαφίας, βοσκοτόπια, εικονικές συμβάσεις και εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά».

Η εισηγήτρια της πλειοψηφίας έθεσε σειρά ερωτημάτων σχετικά με την υπόθεση και τις καταγγελίες του εργολάβου Καλογρίτσα για την υπογραφή εικονικής σύμβασης με λιβανέζικη εταιρία για την συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών με «ενδιάμεσο» τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

«Οι ενέργειες και παραλείψεις του κ. Παππά αποτελούν αναμφισβήτητα επαρκείς ενδείξεις πλήρωσης της αντικειμενικής υπόστασης συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων και ειδικότερα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου» κατέληξε η κ. Παπακώστα προτείνοντας την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ερευνήσει το θέμα.

Τζανακοπουλος: Η υπόθεση είναι φάρσα

Για αλλαγή ατζέντας και προσπάθεια «απόδρασης από το αδιέξοδο» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Δημήτρης Τζανακοπουλος, που χαρακτήρισε «φάρσα» την υπόθεση του Νίκου Παππά.

«Πρόκειται για εκδίκηση και ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο από τον κ. Μητσοτάκη στους καναλάρχες φίλους του. Για πρώτη φορά πλήρωσαν επί ΣΥΡΙΖΑ τις συχνότητες που χρησιμοποιούν και τις οποίες χρησιμοποιούσαν δωρεάς επί μια 25ετια» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται στον απόλυτο πανικό».

«Σε μία κίνηση κενού συμβολισμού γιατί ο κύριος Μητσοτάκης βρίσκεται ανάμεσα μας στην κατασκευή αυτής της υπόθεσης και αυτές τις συκοφαντίες απέναντι στο Νίκο Παπά» είπε ο κ. Τζανακόπουλος που επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας.

Μάλιστα, έκανε λόγο για προσπάθεια αλλαγής ατζέντας από την κυβέρνηση: «Εκεί που είναι απούσα κυβέρνηση είναι στην διαχείριση της πανδημίας, κάθε μέρα σημειώνονται θλιβερά ρεκόρ. Πρώτη η Ελλάδα στο ρυθμό αύξησης κρουσμάτων, βρίσκεται στην 40ή θέση ανάμεσα σε 50 χώρες για την διαχείριση της πανδημίας, σήμερα υπάρχει φοβερό ρεκόρ διασωληνωμένων. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να αποδράσει και να αλλάξει την ατζέντα και να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση».

Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε αιχμές σχετικά με το ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τα λεγόμενα Καλογρίτσα, τον οποίο στο παρελθόν χαρακτήριζε αναξιόπιστο.

«Βασίζεστε στις καταγγελίες Καλογρίτσα. Βέβαια ο μάρτυρας του Καλογρίτσα, λέει ότι ο ίδιος γνώρισε την οικογένεια Χούρι στον Καλογρίτσα. Ο δικός του μάρτυρας του λέει! Ξεχνάτε ότι υπάρχει επίσης απόφαση του διαιτητικού ελβετικού δικαστηρίου που δικαιώνει την οικογένεια Χούρι».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εκδικητική πρόταση σχολιάζοντας: «Αυτή η πρόταση είναι πολιτικά εκδικητική, νομικά αστεία και πραγματολογικά αντιφατική. Τον κύριο Καλογρίτσα που τον ανεβάζατε μπροστινό και τον κατεβάζατε απατεώνα, τον ανάγετε στον απόλυτο αξιόπιστο μάρτυρα που στηρίζει το σύνολο των κατηγοριών σας απέναντι στο Νίκο Παππά.

Η γραμμή που ακολουθείτε, η γραμμή της εκδίκησης δεν θα σας βγει σε καλό. Όταν μιλάτε για αλισβερίσια ακόμα για σχέση με επιχειρηματίες, να ξέρετε κάτι πολύ καλά.

Βόα ο τόπος, βόα η κοινωνία για το ποιοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου, για εκατομμύρια που έρχονται και φεύγουν. Αλλά όλα αυτά θα έχετε χρόνο να τα σκεφτείτε καλά για να απολογηθείτε όταν θα έρθει εκείνη ώρα».

«Ναι» από το Κίνημα Αλλαγής

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής τάχθηκε το ΚΙΝΑΛ μέσω του εισηγητή του Βασίλη Κεγκερογλου, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αποκαλούμενη «λίστα Πέτσα».

«Θα ξεκινήσω από τα πρόσφατα και θα πάω προς τα πίσω. Γιατί είναι νωπή η δημόσια αντιπαράθεση για την στήριξη των μέσων στην περίοδο της πανδημίας, την οποία χαρακτηρίσαμε αναγκαία ως ΚΙΝΑΛ για τη βιωσιμότητα των μέσων και την διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά ταυτόχρονα επιμείναμε ότι άλλο τόσο αναγκαία ήταν η τήρηση κανόνων για την χρηματοδότηση και την διανομή με εφαρμογή κριτηρίων και απόλυτη διαφάνεια. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε μας άκουσε και επένδυσε στην δημιουργία σχέσεων εξάρτησης με τα μέσα ενημέρωσης» ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, έκανε λόγο για «κατά παραγγελία μελέτη για ολιγοπώλιο τεσσάρων καναλιών, που ήταν μέρος του σχεδίου ελέγχου της ενημέρωσης, για να δημιουργηθεί το «ΣΥΡΙΖΑ channel»».

«Όχι» από ΚΚΕ

«Δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για το Νίκο Παππά προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νικος Καραθανασόπουλος, ανακοινώνοντας την πρόθεση του κόμματος να ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία.

Θέμα μικροπολιτικής αντιπαλότητας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την συζήτηση ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος, λέγοντας πως «η ΝΔ φέρνει το θέμα στη Βουλή όταν οικονομία καταρρέει, η Τουρκία γίνεται όλο και πιο επιθετική και η Ελλάδα δέχεται συνεχώς παράνομους μετανάστες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή Θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η σύλληψη στο γαλακτοπωλείο, η σειρά της ΕΡΤ και οι πιθανοί συνεργοί