ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Υπουργός «της Φωτοτυπίας» φιλοδοξεί να σώσει τώρα το ΠΑΣΟΚ!

Η Υπουργός «της Φωτοτυπίας» φιλοδοξεί να σώσει τώρα το ΠΑΣΟΚ!

Η Υπουργός «της Φωτοτυπίας», Άννα Διαμαντοπούλου, όπως είναι γνωστή πλέον στους γονείς και τους μαθητές όλης της χώρας, μετά την αποσάθρωση της δημόσιας παιδείας, φιλοδοξεί τώρα να «διασώσει» και το ΠΑΣΟΚ –ή πιο σωστά τον εαυτό της.

Η κ. Διαμαντοπούλου φέρεται να ετοιμάζει βαρυσήμαντο κείμενο πολιτικής παρέμβασης, το οποίο θα παρουσιάσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας φιλοδοξεί να εμφανιστεί και αυτή ως υποψήφια για την αρχηγία του Κινήματος ή τουλάχιστον να διαπραγματευτεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να διασφαλίσει το πολιτικό της μέλλον.

Μάλιστα, η κ. Διαμαντοπούλου φαίνεται τόσο απασχολημένη με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, που της διαφεύγουν ορισμένες ασήμαντες «λεπτομέρειες» του τομέα αρμοδιότητάς της. Όπως αποκαλύφθηκε, οι μαθητές ενδέχεται να μην έχουν στη διάθεσή τους τα ειδικά τετράδια που χρησιμοποιούνται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αφού το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τη διαδικασία για την εκτύπωσή τους.

Επιπλέον αρνητικός παράγοντας είναι η αδυναμία του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) να δώσει λύση, αφού συμπεριλαμβάνεται στους οργανισμούς που καταργούνται.

Η κ. Διαμαντοπούλου, αφού άφησε χιλιάδες μαθητές στην αρχή της χρονιάς χωρίς βιβλία, τώρα αποφασίζει να «παίξει» με την αγωνία των υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια! Τη στιγμή που παιδιά δημοτικού λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, η υπουργός διατηρεί 28 συμβούλους στο γραφείο της. Δεν παραιτήθηκε στην αρχή της χρονιάς, δεν θα παραιτηθεί ούτε τώρα.

Η κ. Διαμαντοπούλου βλέπει ότι η επανεκλογή της στην Α΄ Αθήνας είναι εξαιρετικά δύσκολη, γι' αυτό και δεν θέλει να γίνουν εκλογές. Όπως απαιτούσε δημόσια την τιμωρία των μαθητών στα Ιωάννινα, έτσι φοβάται ότι ο ελληνικός λαός θα την «τιμωρήσει» στην κάλπη...