ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αρκείται στα σημάδια φθοράς- Ετοιμάζει κατά μέτωπο επίθεση στην «κυβέρνηση των αχρήστων»

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αρκείται στα σημάδια φθοράς- Ετοιμάζει κατά μέτωπο επίθεση στην «κυβέρνηση των αχρήστων»
ΙΝΤΙΜΕ

Μία κατά μέτωπο επίθεση σε ολόκληρο το φάσμα της επικαιρότητας ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει απωλέσει εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης στο μέτωπο της πανδημίας -και όχι μόνο- με κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία της χώρας.

«Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων». Αυτό έγραψε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής. Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει «παίξει» πολλές φορές με το συγκεκριμένο λογοπαίγνιο (παραφράζοντας τον όρο «αριστεία» που έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές για τον εαυτό τους στην κυβέρνηση), στη παρούσα συγκυρία φαίνεται πως εκφράζει απολύτως τις σκέψεις του.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι στενοί του συνεργάτες, υποστηρίζοντας ότι, πλέον, η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας και οδηγείται σε επικίνδυνες ατραπούς. Μόνο έτσι μπορούν να ερμηνεύσουν τις παλινωδίες -όπως τις χαρακτηρίζουν- του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι ίδιοι σημειώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν καμία άλλη λογική εξήγηση στις κυβερνητικές αποφάσεις. «Όπως λένε, αφού προανήγγειλαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου “με σχέδιο” την Παρασκευή, το ακύρωσαν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες; Απολύτως τίποτα», επαναλαμβάνοντας τα όσα έγραψε, χθες, ο αρχηγός τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, στην Κουμουνδούρου όχι μόνο δεν εντυπωσιάστηκαν από τις διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της Πάτρας που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, αλλά αντίθετα, πιστεύουν ότι τα φαινόμενα δυσαρέσκειας των πολιτών απέναντι στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, θα αυξάνονται.

Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκούν τα σημάδια φθοράς που εμφανίζει η κυβέρνηση και πλέον είναι ορατά και στην καθημερινότητα, πέρα από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Αυτό που θέλουν να πετύχουν, είναι να επικοινωνήσουν τις δικές τους προτάσεις στους πολίτες – ιδιαίτερα σε εκείνους που θίγονται από την ασκούμενη πολιτική. Γι αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει από όλα τα στελέχη του κόμματος του, να επιμένουν στις συλλογικές θέσεις του κόμματος, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο κείμενο του προγράμματος, προκειμένου να αποδείξουν ότι αποτελούν την εναλλακτική λύση σε αυτή την κατάσταση.

Άλλωστε, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζουν πολύ καλά πως σύντομα θα κληθούν να αντιπαρατεθούν κατά μέτωπο με την κυβέρνηση, σε ένα θέμα που αναμένεται να προκαλέσεις τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις, το οποίο δεν είναι άλλο παρά η το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, στοιχεία του οποίου παρουσίασε η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής». Από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ένα «νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα», που θα ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα, η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προειδοποίησε τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ότι θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι του.

Φυσικά, από την ατζέντα της Κουμουνδούρου δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο» ο προκάτοχος του Κ.Χατζηδάκη στην Οδό Σταδίου και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης. Όπως είπε ο πρώην υπουργός, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου εντόπισαν υπόθεση με οσμή απάτης, με πρωταγωνιστή γνωστό τηλεπαρουσιαστή που φέρεται να εισέπραττε ιλιγγιώδη ποσά από το πρόγραμμα «Συνεργασία», εκείνος εισέβαλε μαζί με μπράβους στο γραφείο του, βρίζοντας τον και απειλώντας τον ότι θα «απομακρυνθεί» από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, δεν άφησαν ασχολίαστη τη «σιγή» του κυβερνητικού επιτελείου για τις καταγγελίες ενός κορυφαίου κοινοβουλευτικού στελέχους και πρώην υπουργού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προφανώς υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις ανάμεσα στον εν λόγω παρουσιαστή και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, ζητώντας απαντήσεις για το θέμα.

Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητο από τη Κουμουνδούρου πως οι δηλώσεις Βρούτση έγιναν σε μία εφημερίδα που έχει ξεκάθαρη παραταξιακή κατεύθυνση και έχει βρεθεί σε δικαστική διαμάχη με τη σύζυγο του Κ.Μητσοτάκη, γεγονός που κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι τα πράγματα, κάθε άλλο παρά ρόδινα είναι στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.