ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Αρνείται να εμφανιστεί ο Καλογρίτσας

Χρήστος Καλογρίτσας

Αρνείται να εμφανιστεί αύριο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Καλογρίτσας, που με επιστολή του γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να προσέλθει αύριο γιατί θέλει να αναρρώσει από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παροχή σχετικού ιατρικού εγγράφου.

Πάντως, από νωρίς το πρωί συνεχίζει την κατάθεση του ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα της συμφωνίας Καλογρίτσα -Χούρι, αλλά και στη συνάντηση στο σπίτι του Σάμερ Χούρι τον Μάιο του 2018.

Ο μάρτυρας αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή, στο σπίτι του Χούρι στην Πολιτεία, φέρεται να περιέγραψε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είπε στον επιχειρηματία πως δεν είναι αξιόπιστος στις τράπεζες και δεν έχει ρευστότητα τώρα, με αποτέλεσμα να συμφωνήσουν στη συνέχεια για ανεκτέλεστα έργα 300 εκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν είχαν ποτέ μιλήσει για κανάλι οι Χούρι και ο Καλογρίτσας πριν τους φέρω εγώ σε συνάντηση. Αν είχαν συμφωνήσει ήδη μεταξύ τους τότε γιατί ήρθαν σ' εμένα και εγώ γιατί έτρεχα σε Κουρή και Βρυώνη» φέρεται να επανέλαβε ο Κυριάκος Τόμπρας. Μάλιστα, σε ερώτηση που φέρεται να του έγινε από μέλος της επιτροπής, εκείνος φέρεται να απάντησε: «Η CCC δεν είχε καμία επαφή με την κυβέρνηση πριν έλθει σε μένα. Γιατί αλλιώς εμένα τι με ήθελε; Σίγουρα δεν είχε γίνει κουβέντα για κανάλι μέχρι να έρθουν σε εμένα».

Ο μάρτυρας φέρεται επίσης να κατέθεσε το χειρόγραφο χαρτί της συμφωνίας Χούρι – Καλογρίτσα, με το οποίο ο εργολάβος αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατομμυρίων, ενώ σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το γιατί εφόσον η σύμβαση ήταν νόμιμη, υπογράφηκε μια εικονική και δεν ειπώθηκε η αλήθεια από την αρχή, ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε: «Είναι σαν τη σύζυγο με την ερωμένη. Την ερωμένη μπορεί να την έχεις, αλλά δεν τη συστήνεις στη σύζυγο».

Περιγράφοντας τις σχέσεις CCC με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καλογρίτσα, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι η λιβανέζικη εταιρία είχε ζητήσει μια τροπολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016 για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 ώστε αυτές να γίνουν σαν τις ναυτιλιακές και να μη φορολογούνται, όπως επέβαλλε ο νόμος Σαμαρά. «Τότε οι Χούρι έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν τότε αλλά την 1η Απριλίου 2019. Όμως η CCC σου λέει «με βάλατε να δώσω 3 εκατ ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το Πάσχα: Έτσι θα γιορτάσουμε - Τι ώρα θα γίνουν Επιτάφιος, Ανάσταση - Πού θα ψήσουμε