ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψήφιση του νομοσχεδίου εν μέσω καταγγελιών για την ασυλία λοιμωξιολόγων

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψήφιση του νομοσχεδίου εν μέσω καταγγελιών για την ασυλία λοιμωξιολόγων

Την αποχώρηση του από την ψήφιση του συνόλου νομοσχεδίου εξαιτίας της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολογων ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με παρέμβαση του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαννης Ραγκούσης ανέφερε σχετικά με το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων αλλά και την απαγόρευση εξέτασής τους σχετικά με τη γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ότι «πρόκειται για μία τροπολογία και συγκεκριμένα για ένα άρθρο για το οποίο πρέπει να επιστρέψει ο υπουργός Υγείας στο Κοινοβούλιο και να ανακοινώσει τώρα την απόσυρσή του!».

Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο βάζει «ταφόπλακα στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε αυτό που μέχρι στιγμής αποτελούσε την επιστημονική κοινότητα διαχείρισης της πανδημίας», ενώ συμπλήρωσε: «Ζητούμε την απόσυρση αυτής της τροπολογίας!»

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε καν στην ψηφοφορία αυτής! Και γενικότερα στην ψηφοφορία διότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτή την απαράδεκτη ενοχική τροπολογία που πάτε να ψηφίσετε! Και δεν είναι επειδή έχετε στο μυαλό σας την προστασία των επιστημόνων! Την προστασία από τι; Έχουν ανάγκη οι επιστήμονες; Ζήτησαν ότι θέλουν κάτι να κρύψουν; Θέλουν από κάτι να προστατευτούν; Δεν διαχειρίστηκαν την ανθρώπινη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων με αποκλειστικό κριτήριο τη γνώση και την επιστήμη που κατέχουν; Τι τους φοβίζει; Εισηγήθηκαν τέτοια διάταξη; Εισηγήθηκαν τέτοια κρυπτοαμνήστευση;».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η τροπολογία αυτή περιλαμβάνει και κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακά στελέχη. «Από πού κι ως πού; Δηλαδή παίζανε με τη ζωή των Ελλήνων; Αν χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις, καλόπιστες, γιατί πήραν την ά ή την β απόφαση, επειδή τώρα αποκαλύφθηκε ότι ουσιαστικά εν μέρει καθοδηγείτο η άποψή τους από υπουργικές παρεμβάσεις που εξελίσσονταν μέσα στις συνεδριάσεις της επιτροπής τι θα πούνε ότι έχουν την απόλυτη προστασία αυτής της τροπολογίας; Και από τι τους προστατεύετε; Μόνο από την ευθύνη και τη δίωξη; Όχι και από τη διατύπωση γνώμης που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν! Δίωξη τίνος;

Δηλαδή έχει η κυβέρνηση παίξει με τη ζωή εκατομμυρίων Ελληνίδων και Ελλήνων θα κληθεί κάποιος από όλους να δώσει εξηγήσεις γι αυτό και δε θα μπορούν τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας να εκφράσουν γνώμη γιατί τους προστατεύετε ή τους το απαγορεύετε ή γιατί δεν τους το επιτρέπετε με αυτή την ενοχική τροπολογία;» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία 74χρονου - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μαρτυρίες για φωνές στην πολυκατοικία - Άνω κάτω το σπίτι