ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

Ψηφίστηκε το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

«Πράσινο φως» άναψε η Βουλή στο νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Μετά από διευκρινίσεις του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια, ο οποίος αποδέχθηκε εισηγήσεις και την τροπολογία που αφορούσε αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ψήφισαν θετικά στο νομοσχέδιο.

Νωρίτερα, η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, καθώς υποστήριξε ότι δεν δόθηκε χρόνος στους βουλευτές να ενημερωθούν.

Παρά τις επιφυλάξεις, ο εισηγητής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, δήλωσαν ικανοποίηση από τις διευκρινίσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας υποστήριξαν ότι το νέο νομοσχέδιο φέρνει μεταρρυθμιστική τομή στη δημόσια διοίκηση, δίνοντας έμφαση στην αυστηροποίηση των ποινών και στην επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των πειθαρχικών αδικημάτων που διαπράττουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Κατηγορηματικά αντίθετοι δήλωσαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια των δύο μεγάλων κομμάτων.