ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για απαγόρευση εκλογών στην ΕΟΚ: Κρεσέντο αυταρχισμού και επικίνδυνες πρακτικές

ΚΚΕ για απαγόρευση εκλογών στην ΕΟΚ: Κρεσέντο αυταρχισμού και επικίνδυνες πρακτικές

Σφοδρά πυρά και βαρύτατες εκφράσεις κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση. 

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η πραξικοπηματικού τύπου αστυνομική απαγόρευση της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών της ΕΟΚ, από τους υπουργούς, Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Με ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κάνει λόγο για κρεσέντο αυταρχισμού, με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ο Περισσός επισημαίνει πως πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία ενός αθλητικού φορέα, αλλά και για επικίνδυνες πρακτικές που οδηγούν σε παρεμβάσεις με αστυνομικές εντολές και απαγορεύσεις, στις διαδικασίες μαζικών φορέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η απόφαση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, Αυγενάκη, να προχωρήσει στην αστυνομική απαγόρευση των εκλογικών διαδικασιών της ΕΟΚ συνιστά κρεσέντο αυταρχισμού.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός φέρουν τεράστια ευθύνη, όχι μόνο για την ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία ενός αθλητικού φορέα, αλλά και για τις επικίνδυνες πρακτικές που εγκαινιάζουν, στο πλαίσιο των οποίων μια κυβέρνηση θα μπορεί “ετσιθελικά” να παρεμβαίνει, με αστυνομικές εντολές και απαγορεύσεις, στις διαδικασίες μαζικών φορέων, που οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν και να καθορίσουν είναι τα ίδια τα μέλη τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Τι αποφάσισαν οι ειδικοί για γυμναστήρια, δεξιώσεις, γάμους και λιανεμπόριο