ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Σαμαράς: Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα

Α.Σαμαράς: Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα

«Εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα», ξεκαθάρισε - «Ευχαριστώ, δεν θα πάρω», είπε για την συγκυβέρνηση από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Οι Έλληνες ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα ξέρουν τι θα διαλέξουν. Κάηκαν πολλές φορές από τα παχιά λόγια», τόνισε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, κηρύσσοντας επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και καλώντας όλους να βρεθούν στην «πρώτη γραμμή» της μάχης.

«Σας θέλω όλους στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα Σε αυτό τον αγώνα δεν υπάρχουν μετόπισθεν. Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα», είπε απευθυνόμενος στο κομματικό ακροατήριο. «Με τη βοήθεια του Θεού θα νικήσουμε, Μας συναρπάζει η Ελλάδα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς καταχειροκροτούμενος, αφού προηγουμένως είχε ορίσει ως τέσσερις προτεραιότητες:

• Η χώρα να κυβερνηθεί από την πρώτη στιγμή

• Η κοινωνική συνοχή να αποκατασταθεί από την πρώτη ημέρα

• Η ανάκαμψη να αρχίσει το ταχύτερο.

• Η χώρα να μπει στο δρόμο της νέας μεταπολίτευσης το ταχύτερο

Εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα

«Ποτέ αντιπολίτευση δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο και κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες», σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια παράτασης του βίου της μεταβατικής τόνισε πως «σήμερα, όλοι γνωρίζουν ότι οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα», κόβοντας κάθε περί του αντιθέτου φημολογία.

Ο κος Σαμαράς, υπερασπίστηκε τις πολιτικές του επιλογές. «Κάναμε το σωστό όταν καταψηφίσαμε το πρώτο Μνημόνιο» είπε, αφού όπως τόνισε οι αγωνιώδεις, καθημερινές προειδοποιήσεις του βγήκαν σωστές.

«Όταν φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού, τι έπρεπε να κάνω; Να την αφήσω την Ελλάδα να πέσει για να βγω εγώ δικαιωμένος;», διερωτήθηκε, υποστηρίζοντας τη στάση του να υπερψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο.

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ. «Έχεις ανθρώπους που τότε ψήφισαν, να καταψηφίζουν και κουνούν το δάκτυλο», είπε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος, για μια ακόμη φορά, πως η ΝΔ ψήφισε και πράγματα με τα οποία διαφωνεί.

Συγκυβέρνηση; Ευχαριστώ δεν θα πάρω…

Ο κος Σαμαράς, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό και σημείωσε πως «αλλάξαμε και αλλάζουμε με τη δική μας την προσπάθεια κάθε μέρα, την εικόνα μας στο εξωτερικό».

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης…Δεν επιδιώκουμε κανενός τύπου συγκυβέρνηση, διότι θέλω κάποιος να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια, όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα…», ξεκαθάρισε.

«Δεν θα μπορέσω να αλλάξω τα πάντα όταν θα πρέπει να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη…Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος και δεν μπορούν να αλλάξουν όσα πρέπει να αλλάξουν και δεν θα μπορώ να πηγαίνω στο εξωτερικό ισχυρός…Δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να σωθεί η χώρα και για να το πετύχω θέλω τα χέρια λυμένα. Η αυτοδυναμία δεν είναι απαραίτητη για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα…», πρόσθεσε, διερωτώμενος «πότε έγιναν μεγάλες ανατροπές από εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας;»

Διεκρίνησε πάντως πως «άλλο πράγμα η εθνική συνεννόηση και άλλο πράγμα η συγκυβέρνηση»

«Όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ στήριξαν όλα τα σφάλματα του κυρίου Παπανδρέου την τελευταία διετία…Να συγκυβερνήσουμε ; Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Τελεία και παύλα», είπε

Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη. Δεν είναι ένα συνηθισμένο κλισέ, είναι γεωστρατηγική επιλογή», είπε φέρνοντας το παράδειγμα της Κύπρου και την ανακήρυξη της ΑΟΖ, της μεγαλονήσου, αμέσως μετά την είσοδό της στην Ευρώπη.

«Τα αποθέματα μέσα στην ελληνική ΑΟΖ είναι σε αξία πάρα πολύ σημαντικά», εκτίμησε λέγοντας πως δίχως την κάλυψη της Ευρωπαϊκής ομπρέλας, δεν θα μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε.

Αναφερόμενος σε όσους, στο εξωτερικό, σκέφτηκαν να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, έκανε λόγο για «ολέθρια», αποτελέσματα που θα επέφερε μια τέτοια εξέλιξη και στις δυο πλευρές.

Νέα επίθεση στην Αριστερά

«Δεν προτείνει κάτι διαφορετικό απλώς προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την απελπισία του κόσμου. Ποντάρει στην εξαθλίωση του και προσπαθεί να την κεφαλαιοποιήσει», είπε καταγγέλλοντας εκ νέου τη στάση της Αριστεράς, μιλώντας για «μόνιμους προφήτες της συμφοράς».

«Δεν ασκούν πολιτική γιατί βρίσκονται και οι ίδιοι σε πλήρη σύγχυση και προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε απελπισία» είπε, χρεώνοντας της πως στήριξε διαχρονικά συμφέροντα, συνδικάτα αλλά και τους κουκουλοφόρους. «Προστάτεψαν ή ανέχθηκαν το όργιο των κουκουλοφόρων», είπε, συγκεκριμένα., ενώ μίλησε και για πρόσκαιρη δημοσκοπική της άνοδο που ωστόσο τους κρατά βαθιά διασπασμένους.

«Κάποιοι από αυτούς Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θέλουν το ευρώ.Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο, δεν το θέλουν ή δεν τους νοιάζει. Και την Κυριακή ξεκουράζονται και το σκέφτονται…», είπε, ενώ καλώντας τους «να μάθουν ότι δε μπορούν να μας κουνούν το δάκτυλο. Δημοκρατία σημαίνει, όχι μόνο να ασκείς κριτική αλλά και να δέχεσαι κριτική», τους αποκάλεσε «αδιόρθωτους».

«Οι ίδιοι δεν είναι «ανεύθυνοι». Είναι βασικοί υπεύθυνοι για την κρίση που μας οδήγησαν και τα δεινά που ζούμε. Είναι και κάτι παραπάνω: Αδιόρθωτοι!

Διότι τώρα που είναι απαραίτητο η χώρα να ορθοποδήσει, εκείνοι σπέρνουν τη σύγχυση και καλλιεργούν την απελπισία. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι βγάλαμε συμπεράσματα από τα λάθη του παρελθόντος. Εκείνοι θεωρούν τα λάθη τους ως «αρετή»!», είπε λέγοντας πως η Αριστερά υπερασπίζεται:

• το δικαίωμα των κουκουλοφόρων να καίνε την πόλη κατά βούληση. Αλλά όχι και το δικαίωμα των πολιτών σε ασφάλεια.

• το δικαίωμα ελάχιστων ατόμων κάθε μέρα να κάνουν την «επαναστατική τους γυμναστική» και να παραλύουν την πόλη. Αλλά όχι το δικαίωμα εκατομμυρίων ανθρώπων να πηγαίνουν στις δουλειές τους.

• το δικαίωμα στο παραεμπόριο! Αλλά όχι το δικαίωμα σε νόμιμους καταστηματάρχες να επιβιώνουν.

• το δικαίωμα συμμοριών να χρησιμοποιούν τους Πανεπιστημιακούς χώρους ως άσυλο της εγκληματικής δραστηριότητάς τους. Αλλά όχι το δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους.

• κάθε είδους παρανομία και παρανόμους, αλλά όχι το δικαίωμα στη νομιμότητα και την ασφάλεια.
«Έχουν ενοχοποιήσει την έννοια της ασφάλειας. Όπως έχουν ενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα. Κι ύστερα αναρωτούνται πως φτάσαμε ως εδώ.

Υποστηρίζουν κάθε μηδενιστική απαξίωση της Ελληνικής Ιστορίας. Τους το λέω καθαρά: αυτά τελείωσαν! Η δημοκρατία μας δεν σηκώνει ούτε ασυδοσία κουκουλοφόρων, ούτε άσυλα εγκληματικής συμπεριφοράς, ούτε διαστρεβλώσεις στα βιβλία Ιστορίας, όπου η Γενοκτονία σε βάρος ελληνικών πληθυσμών μετατρέπεται σε τουριστικό ατύχημα «συνωστισμού» στην προκυμαία της Σμύρνης», είπε συνεχίζοντας το σφυρηλάτημά του στην Αριστερά και χτυπώντας εμμέσως πλην σαφώς και την Δημοκρατική Αριστερά, στους κόλπους της οποίας έχει ενταχθεί η κα Ρεπούση, που είχε γράψει το περιβόητο βιβλίο της Ιστορίας.

Κόντρα με την Αριστερά και για τις παρελάσεις

«Και τους λέω και κάτι ακόμα: Τον τελευταίο καιρό βεβηλώνουν και τις εθνικές επετείους. Λίγα χρόνια πριν μάζευαν υπογραφές να σταματήσουν τις παρελάσεις στις εθνικές επετείους. Δεν έπεισαν κανένα τότε. Τώρα προσπαθούν να τις σταματήσουν εντελώς! Και δια της βίας. Τους το λέω καθαρά: Να το κόψουν αυτό το επικίνδυνο «βιολί» που άρχισαν. Οι εθνικές επέτειοι είναι τμήμα της παράδοσης του λαού μας. Είναι εκδηλώσεις τιμής σε αγώνες Ελευθερίας και τόνωσης της εθνικής μνήμης. Είναι και αναβάπτιση της νεολαίας στα ιδεώδη της πατρίδας και της Ελευθερίας. Δεν ξέρω τι θέλουν εκείνοι. Εμείς πάντως δεν θέλουμε λαό χωρίς μνήμη. Ούτε νεολαία χωρίς ιδανικά Ελευθερίας», σημείωσε με αφορμή τις αποδοκιμασίες πολιτικών και τις διακοπές παρελάσεων ανά την χώρα, το τελευταίο διάστημα.

Δεν έδωσε υποσχέσεις

Ο κος Σαμαράς, απόφυγε πάντως να δημιουργήσει αυξημένες προσδοκίες, υπενθυμίζοντας πως, «σε όλη την προεκλογική περίοδο με αλήθειες θα μιλήσουμε».

Έθεσε μάλιστα μόλις τρεις προτεραιότητες,

α) την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων μέχρι τα 700 Ευρώ,\
β) την Ανάκαμψη και
γ) την ασφάλεια των πολιτών.

Αναφερόμενος στο τελευταίο, μίλησε για την εικόνα στο κέντρο της Αθήνας, για τον έλεγχο των συνόρων αλλά και για τους κουκουλοφόρους. «Υποσχέθηκα να βγάλω τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Να δούμε ποιοι είναι και ποιοι βρίσκονται από πίσω τους. Να θυμάστε αυτή μου την υπόσχεση, Οι Έλληνες δεν τρομοκρατούνται αλλά και οι Έλληνες δεν κρύβουν τα πρόσωπά τους», σημείωσε.