ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Θα προκαλέσω ονομαστική ψηφοφορία για να φανεί η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Κωστής Χατζηδάκης
Intime News

Αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας προανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προκειμένου να «αποκαλυφθεί» η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που είτε θα φανεί ότι συναινεί στην πλειονότητα των άρθρων, είτε θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία, όπως κάνει το τελευταίο διάστημα λόγω του τρόπου διεξαγωγής της.

Ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι μιλά με συνθήματα χωρίς να προχωρά στην κατάθεση προτάσεων διόρθωσης του σχεδίου νόμου, ενώ προανήγγειλε νομοτεχνικές ρυθμίσεις και βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, διευκρινίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα αλλάζουν τη βάση του νομοθετήματος.

Αναφερόμενος στις ενστάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι δεν είναι θεμελιώδεις. Μάλιστα, σχετικά με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εξήγησε ότι εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ ακόμη και σε χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Για την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ ανάφερε ότι το νομοσχέδιο αφορά ελάχιστα τον δημόσιο τομέα, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τον στόχο της κινητοποίησης εκτός από την ταλαιπωρία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε άμεση καταβολή των αναδρομικών των νέων συνταξιούχων μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων, λέγοντας ότι μέσα στην επόμενη βδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός σε τροχαίο – Την χτύπησε μηχανή και την εγκατέλειψε