ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη δεν είστε σε θέση να φιμώσετε την αντιπολίτευση και την κοινωνία

Αλέξης Τσίπρας

Δριμεία κριτική από τον Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τον κατηγόρησε για μίσος απέναντι στους νέους και επιχείρηση φίμωσης της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας

Μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν είστε σε θέση να φιμώσετε την αντιπολίτευση και την κοινωνία» έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

«Χαμένος κόπος να φιμώσετε όσους θέλουμε να αποκαλύψουμε αλήθειες» συνέχισε ο κ. Τσίπρας

«Πως να κρύψετε από τους 100.000 οικογένειες τα παιδιά των οποίων δίνουν πανελλαδικές ότι απλώσατε φέτος σε αυτές τις συνθήκες συρματόπλεγμα το όνειρό τους να μπουν σε ένα ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Πώς μπορείτε να κρύψετε από τους επαγγελματίες ότι με τον πτωχευτικό κώδικα θα χάσουν ό,τι τους έχει απομείνει;» συνέχισε την κριτική του.

Κακοπληρωτής ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «κακοπληρωτή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος» προσθέτοντας ότι «είστε ο αρχιερέας των ψεύτικων υποσχέσεων, του φαρισαϊσμού καθώς υποσχεθήκατε εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός σας και αντίθετα έχετε φορτώσει με χρέη τους πολίτες».

Ξεστοκάρετε μίσος στους νέους

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «μίσος απέναντι στη νέα γενιά» προσθέτοντας: Ξεστοκάρετε στους νέους όλο το μίσος που ξεστοκάρουν στους νέους τα πιο αυταρχικά καθεστώτα.

Με αφορμή, μάλιστα, την τελευταία σύσταση για το εμβόλιο της Astrazeneca ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «τους υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο ενώ ξέρατε ότι σε όλη την Ευρώπη όλη επιστημονική κοινότητα είχε ενστάσεις για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και εσείς το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39 ετών χωρίς άλλη επιλογή».

«Και όταν εγώ επιχείρησα να πω την αλήθεια μου επιτεθήκατε με όλα τα αήθη μέσα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας

«Διχάζετε, δεν ενώνετε» είπε προς τον πρωθυπουργό συμπληρώνοντας ότι προχωρείτε σε νέο διχασμό ανάμεσα σε όσους έχουν προνόμια επειδή έχουν εμβολιαστεί και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Οι κοινωνίες πάνε μπροστά με την αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης και όχι τον αυταρχισμό. Εσείς όμως χτίζετε τείχη απέναντι στους νέους» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρώην πρωθυπουργός.

Η ύβρις και η «συγκίνηση»

Απαντώντας, δε, στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εργατοπαππούδων ο Αλέξης Τσίπρας είπε «το κόμμα σας και η ΝΔ είτε στα πανεπιστήμια με τη ΔΑΠ είτε στον χώρο την εργασίας με την ΔΑΚΕ έχει στήσει τα πιο άθλια καθεστώτα στον συνδικαλιστικό χώρο»

Χαρακτήρισε ύβρι, επίσης, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε κείμενα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

«Συγκινήθηκα με την αναφορά σας στη διαφωνία του ΣΕΒ» παρατήρησε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε «ξεχρεώνετε γραμμάτια σε αυτούς που σας στηρίζουν και σας στήριξαν και αυτή είναι η αλήθεια».

Δεν θα είστε για καιρό κυβέρνηση

Ασκώντας κριτική στο νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι φέρνει «περισσότερη δουλειά, λιγότερη αμοιβή καμία απολύτως προστασίας γι’ αυτούς που βάλατε στο σημάδι από την πρώτη στιγμή που ήρθατε στην εξουσία»

«Καταργήσατε το βάσιμο λόγο απόλυσης, αποδιαρθρώσατε το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μέσα στην πανδημία βρήκατε την ευκαιρία να κάνετε περισσότερα καθώς θεσπίσατε την εκ περιτροπής εργασίας, μειώσατε το Δώρο Χριστουγέννων και το Δώρο Πάσχα που ήταν σε αναστολή».

«Έχω καλά νέα, όμως, για τους εργαζόμενους μάλλον δεν θα είσαστε κυβέρνηση για πολύ με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλάβατε» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή η δυστοπία που θέλετε να επιβάλετε και την οποία προβάλετε ως πρόοδο δεν μπορεί να είναι το αύριο της πατρίδας. Η συνταγή να ευνοείται με κάθε τρόπο ο πλούτος γιατί έτσι θα ευνοείται η ανάπτυξη αποδείχθηκε ανήθικη και καταστροφική. Είναι η ίδια συνταγή που μας οδήγησε στην χρεοκοπία».

«Η εργασία είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Στην Ελλάδα υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις που είναι σε θέση να εγγυηθεί την υπογραφή αυτού του συμβολαίου. Με αυτές συντασσόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έχει αρχίσει αντίστροφη μέτρηση

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο τίτλος του νέου κοινωνικού συμβολαίου είναι «δημοκρατία και δικαιοσύνη» προσθέτοντας ότι «μαζί με τις υγιείς δυνάμεις, τους νέους, δεσμευόμαστε ότι θα αντισταθούμε παντού στην Βουλή, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, παντού».

Έχει αρχίσει η κλεψύδρα να γυρνάει ανάποδα, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και το τέλος σας θα σημάνει μια νέα αρχή για τον τόπο. Όταν κυβερνήσεις έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας τότε ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: «25 με 27 περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά από mRNA εμβόλιο»