ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Προς αυστηροποίηση οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα όπως αυτό στα Γλυκά Νερά

Αριστοτελία Πελώνη
INTIME

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για ειδεχθή εγκλήματα μετέφερε η Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Η κατεύθυνση στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή στην οποία έχει ανατεθεί το έργο της αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα είναι για αυστηροποίηση του πλαισίου σε ειδεχθή εγκλήματα απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αφορμή τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα η κυρία Πελώνη επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τη συζήτηση περί άρσης της υποχρέωσης της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους λέγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί εντός της εβδομάδας από τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά τα προνόμια για τους εμβολιασμένους η κυρία Πελώνη υπενθύμισε ότι «τέτοιου τύπου διευκολύνσεις τίθενται ήδη σε εφαρμογή σταδιακά ξεκινώντας με την άρση υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα γυμναστήρια από τους εμβολιασμένους και την έναρξη των πανηγυριών με προϋπόθεση το ποσοστό εμβολιασμού».

«Είναι μια συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει και θα ανοίξει περισσότερο και όταν υπάρχουν περισσότερα προς ανακοίνωση θα γίνουν ανακοινώσεις» συμπλήρωσε η κυρία Πελώνη.

Όσον αφορά τις προκλητικές αναρτήσεις του Ζόραν Ζάεφ με αφορμή τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας των Σκοπίων στο Euro2020 η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και του πνεύματος αυτής».

«Καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό του ποδοσφαίρου» συμπλήρωσε η κυρία Πελώνη προσθέτοντας πως «όλα αξιολογούνται και αξιολογείται ο χρόνος κύρωσης για τα πρωτοκόλλα συνεργασίας» καθώς και ότι «η πλήρης και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας αποτελεί κριτήριο της ενταξιακής προοπτικής της χώρας».

Η πορεία της πανδημίας

Η κυρία Πελώνη στην αρχική της τοποθέτηση αναφέρθηκε στην συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας για την οποία είπε ότι εξακολουθεί να βελτιώνεται και το Σύστημα Υγείας επανέρχεται στην κανονικότητα.

«Η κυκλοφορία του ιού, ωστόσο, συνεχίζεται και αποτελεί κίνδυνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Παρατείνουμε για το σκοπό αυτό τη δωρεάν διάθεση των self test σε ομάδες του πληθυσμού και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό τον ρυθμό του εμβολιασμού» πρόσθεσε η κυρία Πελώνη.

Υπενθυμίσε, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει διαρκώς, όπως έκανε και κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα, έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.

«Απευθυνόμαστε -όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί- στους συμπολίτες μας μεγαλύτερων ηλικιών, που κινδυνεύουν περισσότερο, στους νεότερους που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και ακόμη περισσότερο στο υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων» τόνισε η κυρία Πελώνη.

Σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε ήδη η προτεραιοποίηση που χάραξε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να κλείνουν το δικό τους ραντεβού τονίζοντας ότι «είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και γύρω μας, να αποτρέψουμε τον κίνδυνο νέας έξαρσης που καραδοκεί εξαιτίας των μεταλλάξεων και να βγούμε με ασφάλεια από το ναρκοπέδιο της πανδημίας».

«Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Πάνω από 4.520.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό 43,11% του πληθυσμού, ενώ περισσότεροι από 3.175.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, δηλαδή ποσοστό 30,24%» είπε η Αριστοτελία Πελώνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο - ΕΜΥ: Έρχεται καύσωνας μέχρι την Κυριακή