ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικές αυξήσεις στα Golden Boys των υπουργείων!

Προκλητικές αυξήσεις στα Golden Boys των υπουργείων!

Σε μία περίοδο όπου οι Έλληνες πολίτες βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται κατακόρυφα, κάποιοι άλλοι παρατηρούν αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους, προκαλώντας αίσθηση στο πανελλήνιο και όχι μόνο.

Ο λόγος για τα Golden Boys των υπουργείων, οι οποίοι σύμφωνα με κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια προβλέπονται αυξήσεις στους μισθούς τους που θα αγγίξουν έως το 25,6%.

Η υπουργική απόφαση έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς όπως αναφέρουν στελέχη της δημόσιας διοίκησης «οι υπάλληλοι που βλέπουν τις δικές τους αποδοχές να μειώνονται συνεχώς έχουν ξεσηκωθεί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα Νέα» οι αυξήσεις αυτές, ύψους από 104 έως 508 ευρώ αναμένεται να επιβαρύνουν κατά 2,1 εκατομμύρια ευρώ τον προϋπολογισμό του 2012.

Συγκεκριμένα, με τη νέα απόφαση ένας νεαρός με απολυτήριο Γυμνασίου θα εισπράττει 1.135 ευρώ, δηλαδή μισθό που αναλογεί σε εργαζόμενο του Δημοσίου με 22χρόνια προϋπηρεσίας.

pinakas

Την ίδια ώρα τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου μπορούν να παίρνουν άτομα χωρίς καν προϋπηρεσία και πτυχίο, λαμβάνοντας τον ίδιο μισθό με έναν υπάλληλο που κατέχει Α΄ βαθμό και τίτλο σπουδών Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που ήδη εργάζονται για περίπου δύο δεκαετίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι συνεργάτες των υπουργών θα υποστούν και αυτοί περικοπές επιδομάτων, που καταργούνται με το νέο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό του Δημοσίου.