ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράιχενμπαχ: Οι Έλληνες έφτασαν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής

Ράιχενμπαχ: Οι Έλληνες έφτασαν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής

Για σημαντική πρόοδο στον έλεγχο του προϋπολογισμού της Ελλάδας κάνει λόγο ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χόρστ Ράιχενμπαχ, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας.

«Στα όρια αυτού που είναι σε θέση να αντέξουν οι άνθρωποι» έφθασε η Ελλάδα, επισημαίνει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Ωστόσο ο κ. Ράιχενμπαχ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2012, εκτιμώντας ότι δεν θα επαναληφθεί η επιτυχία του 2011 και αποδίδει την πτώση, τόσο στο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα έναντι των Γερμανών, όσο και στην εξομάλυνση της κατάστασης στις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δεν φαίνεται πάντως να ανησυχεί για το ενδεχόμενο, το αποτέλεσμα των εκλογών να θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα σταθεροποίησης στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί πιθανό να συνεχίσουν να βρίσκονται στην εξουσία τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.