ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών - To... restart του Μεγάρου Μαξίμου

Κυβέρνηση: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών - To... restart του Μεγάρου Μαξίμου

Ανασχηματισμός: Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων - Όλα όσα συνέβησαν στην ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο

Μπορεί οι τολμηρές αποφάσεις που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές να μην έγιναν προς το παρόν, ωστόσο, οι αλλαγές στην «ομάδα του Μαξίμου», θεωρούνται προάγγελος των ριζικών ανακατατάξεων που σκοπέυει να πραγματοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης στο κυβερνητικό σχήμα.

Στις 13:00 της 13ης Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των υπουργών που θα αποτελούν πλέον τους πιο στενούς ίσως συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θυμίζουμε πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αναβαθμίζεται πλέον σε υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, που είναι γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Ο κ. Σκέρτσος ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο με την σύζυγο και τον γιό του, ενώ ο κ. Τριαντόπουλος είχε στο πλάι τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του. Ο αδερφός του κ. Γιώργου Στήλιου που δήλωσε συγκινημένος για τα νέα καθήκοντα του αδερφού του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «θα έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πιο συχνά. Από την εβδομάδα θα έχουμε επικοινωνία συνεχή».

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος σημείωσε: «Είμαστε σε μια περίσταση δύσκολη γιατί δοκιμάστηκε ο τόπος μας με τις πυρκαγιές. Έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Ανατροπή - Αίρεται η παράταση του μίνι lockdown -Ρεπορτάζ Newsbomb.gr