ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά από Ηλεία: Άμεσα απόδοση ευθυνών και στήριξη των πληγέντων

Γεννηματά από Ηλεία: Άμεσα απόδοση ευθυνών και στήριξη των πληγέντων

Στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας βρέθηκε την Παρασκευή (13/08) η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που υπήρξε από τις φωτιές.

Απόδοση ευθυνών και άμεση στήριξη των πληγέντων, ζήτησε μετ επιτάσεως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στις περιοχές των καμένων εκτάσεων της Ηλείας, ενώ τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δεχτεί λύσεις τύπου 2007 που, όπως είπε «απέτυχαν παταγωδώς και άφησαν πίσω βαριές σκιές για την οικονομική διαχείριση του ταμείου από την τότε Κυβέρνηση της ΝΔ».

«Είμαστε στην επόμενη ημέρα μιας μεγάλης καταστροφής. Σχεδόν ένα εκατομμύριο στρέμματα δασικής έκτασης, καλλιέργειες και χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και δικαιολογημένα νιώθουν σήμερα οργή και αγανάκτηση», σημείωσε η κ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι «Για την κυβέρνηση φαίνεται πώς όλα έγιναν καλά. Φταίει μόνο η επικοινωνία. Γι' αυτό διόρισαν σήμερα νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο».

Αναρωτήθηκε δε εάν κάποιος στη κυβέρνηση έχει πολιτική ευθιξία με τέτοιες καταστροφές που σημειώθηκαν.

«Οι καταστροφές πέρα από τις ζημιές, έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση στις περιοχές που επλήγησαν. Θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουν. Γι' αυτό και έχουμε προτείνει ολοκληρωμένα προγράμματα ανασυγκρότησης, που απαιτούν συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και διακομματικό έλεγχο των πόρων από την ίδια Βουλή», επεσήμανε.

Μίλησε ακόμη για ξεκάθαρες λύσεις στο πρόβλημα, λέγοντας πώς «Θα υπάρξει έλεγχος στα προγράμματα ανασυγκρότησης, που έτσι κι αλλιώς ξεπερνούν την κυβερνητική θητεία του κ. Μητσοτάκη. Θα συμμετέχουν οι θεσμικοί φορείς και οι εκπρόσωποι των περιοχών που επλήγησαν. Οι οποίοι και λογοδοτούν».

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση «να δεχθούμε να κάνει κουμάντο για άλλη μια φορά η ΜΑΞΙΜΟΥ Α.Ε., που μόλις ανασχηματίσθηκε προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση, ώστε οι πολίτες «να ξαναμπούν στα σπίτια τους και να στηριχθούν μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν μία νέα παραγωγική δραστηριότητα, προκειμένου να ζήσουν στον τόπο τους και να μην τον εγκαταλείψουν.

«Δεν θα αφήσουμε να ερημώσει η ελληνική περιφέρεια», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων