ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2021 – Μητσοτάκης: Θα συμβούλευα τον κ. Τσίπρα να μη μιλάει για τη μεσαία τάξη αφού την διέλυσε

ΔΕΘ 2021 – Μητσοτάκης: Θα συμβούλευα τον κ. Τσίπρα να μη μιλάει για τη μεσαία τάξη αφού την διέλυσε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ 2021.
INTIME

Σκληρή γλώσσα για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την μεσαία τάξη χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ

«Το τι έκανε ο κ. Τσίπρας για τη μεσαία τάξη το θυμάται πολύ καλά η μεσαία τάξη, δεσμεύθηκα προεκλογικά να επιστρέψω όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας και αυτό κάνω. Θα συμβούλευα τον κ. Τσίπρα να μη μιλάει για τη μεσαία τάξη, γιατί εκείνος με ιδεολογική εμμονή την διέλυσε», απήντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, για τη μεσαία τάξη και τις σχετικές κατηγορίες του κ. Τσίπρα.

Αυτό που με νοιάζει είναι η κυβέρνηση να είναι σε θέση να συνθέτει και όχι να διχάζει

Ο πρωθυπουργός κληθείς να απαντήσει σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και την κάμψη που καταγράφεται για την κυβέρνηση καθώς και για το κατά πόσο η κυβέρνηση έστριψε προς τα δεξιά μετά τον ανασχηματισμό είπε ότι ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη γι αυτό το οποίο έγινε το καλοκαίρι ως προς τις δασικές πυρκαγιές. Παρότι προσπαθήσαμε πολύ και ήμασταν πιο έτοιμοι από οποιαδήποτε άλλη χρονιά δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον στο βαθμό που θα θέλαμε.

Η συγγνώμη βέβαια πρέπει να ακολουθείται από απτά αποτελέσματα, πρόσθεσε και τόνισε ότι η μεγάλη εικόνα είναι ότι η κυβέρνηση στα δύο χρόνια που είναι σημείο καμπής προηγείται με διψήφιο αριθμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν κάπου εκφράζεται μια λογική δυσαρέσκεια, επισήμανε, οφείλουμε να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και από κει και πέρα να βελτιωθούμε.

Όσον αφορά τη στροφή, είπε, δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα ούτε αριστερόμετρα. Αυτό που με νοιάζει είναι η κυβέρνηση να γράφει πολλά χιλιόμετρα, χιλιόμετρα δουλειάς και να μπορεί να εκφράζει πολιτικά, αυτό για το οποίο μίλησα χθες, μια πλατιά ευρεία κοινωνική συμμαχία της Ευρώπης, της λογικής, του ορθολογισμού, που απεχθάνεται την πόλωση, που θέλει έργα και όχι λόγια που απαιτεί από τους πολιτικούς, ειλικρίνεια, αποτέλεσμα και που ταυτόχρονα είναι σε θέση να συνθέτει και όχι να διχάζει.

Θα μείνω στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της διακυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Αθήνα: 32χρονη αρχιτεκτόνισσα είπε «βγαίνω για τσιγάρο» και έπεσε από τον 6ο όροφο

Ταγίπ Ερντογάν: Χειροτερεύει η υγεία του! Αλλεπάλληλα περιστατικά – Ποιος θα τον διαδεχθεί;

Πέθανε η Κατερίνα Σαραντοπούλου