ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Πώς αξιολογούν οι πολίτες τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Πώς αξιολογούν οι πολίτες τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Πώς αξιολογούν οι πολίτες τις αλλαγές στην κυβέρνηση και τις εξαγγελίες της.
INTIME

Ενδιαφέρον προκαλούν οι απαντήσεις των Ελλήνων πολιτών στις ερωτήσεις για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας σε δημοσκόπηση της MRB.

Σχεδόν 11% είναι η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Πρόθεση ψήφου

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 34,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7% («ψαλίδα» 10,9%), το ΚΙΝΑΛ 7% και το ΚΚΕ 5,3%.Με αναγωγή, το κυβερνών κόμμα μαζεύει 37,8%, η αξιωματική αντιπολίτευση 25,9%, το ΚΙΝΑΛ 7,7%, το ΚΚΕ 5,8%, 4% η Ελληνική Λύση και 3,3% το ΜέΡΑ25, ενώ παρατηρείται ενίσχυση σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της άκρας δεξιάς.

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα νέα για την κυβέρνηση δεν είναι καλά καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως σίγουρα αρνητικά ή μάλλον αρνητικά και το 30,4% κάνει λόγο για σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά, με το 11,2% να μην ξέρει ή να μην απαντά.Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με την αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά, σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων (64%) κρίνει αρνητικά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και μόλις το 22,7% τις αξιολογεί θετικά, με το 13,3% να μην ξέρει ή να μην απαντά. δεξεΣτο εάν υπάρχει κάποιο οικονομικό μέτρο που σας αφορά, από το οποίο έχετε κέρδος, το 24,3% λέει ναι και το 50,9% όχι, ενώ 24,8% δεν γνωρίζει τι σχετίζεται μαζί του από τις εξαγγελίες, ποσοστό κυρίως αυτοαπασχολούμενων και φοιτητών.

Ο ανασχηματισμός

Σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμός, μόνο το 25,1% κρίνει πως ήταν προς σωστή κατεύθυνση, με το 50% να εκτιμά πως ήταν λάθος, ενώ το 25% δήλωσε πως ΔΕ/ΔΑ.Μάλιστα, από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, ο ένας στους τρεις εκτιμά πως ήταν λάθος και οι γνώμες αυτές προέρχονται από το κέντρο της παράταξης.Όσον αφορά τα πρόσωπα του ανασχηματισμού, το 55,3% δεν βλέπει με καλό μάτι τον κ. Πλεύρη, τα αισθήματα για τους κ.κ. Θεοδωρικάκο και Στυλιανίδη είναι «χλιαρά».Θεοδωρικάκος: 32,4 ναι, 35,1 αρνητικά 32,5 ΔΓ/ΔΑΣτυλιανίδης 31,4 31,8 και 36,8 ΔΓ/ΔΑΠλεύρης 21,1, 55,3 και 23,6 ΔΓ/ΔΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Εκτός εαυτού η μητέρα της κατηγορούμενης - Η μάχη της Ιωάννας για το μάτι της

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι

Mad Clip: H αιτία θανάτου και οι φήμες για έμφραγμα (video)