ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Ποινικούς Κώδικες: Καθιερώνονται μεγαλύτερες ποινές - Ποια εγκλήματα αφορά

Μητσοτάκης ποινικοί κώδικες εγκλήματα
Ποιες αλλαγές έρχονται στους Ποινικούς Κώδικες
INTIME/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζει τις προτεινόμενες αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, οι οποιές προβλέπουν αυστηρότερες ποινές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαιρετίζει τις τροποποιήσεις στους Ποινικούς Κώδικες, που τίθενται σε διαβούλευση.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα αποκτά σύγχρονους και αποτελεσματικούς ποινικούς κώδικες. Η Πολιτεία διορθώνει λάθη του παρελθόντος, καθιερώνοντας αυστηρότερες τιμωρίες για αδικήματα του παρόντος. Και, με περισσότερες από 150 αλλαγές, αντιμετωπίζει απειλές εναντίον της ζωής και των ελευθεριών αλλά και σε βάρος του Περιβάλλοντος.

Στο εξής, καθιερώνονται μεγαλύτερες ποινές για βιασμούς, εμπρησμούς ή εγκλήματα που αφορούν ανηλίκους. Το ίδιο ισχύει και για την πρόκληση αναπηρίας ή μόνιμης παραμόρφωσης. Η εκδίκαση αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας αποκτά, τώρα, προτεραιότητα. Τα ισόβια γίνονται η μοναδική τιμωρία για ανθρωποκτονίες, βιασμούς ανηλίκων και θανατηφόρες ληστείες. Οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα θα μένουν, πλέον, περισσότερο χρόνο στη φυλακή. Ενώ επανέρχεται ως αδίκημα η παράνομη αλιεία στα χωρικά μας ύδατα.

Χαιρετίζω τις τολμηρές τροποποιήσεις στους Ποινικούς μας Κώδικες, που τίθενται σε διαβούλευση. Το νομικό μας οπλοστάσιο ανανεώνεται και το δικαιϊκό μας σύστημα αναμορφώνεται. Το Κράτος Δικαίου συντονίζει τα βήματά του με την κοινωνία και με την εποχή. Παρακολουθώντας τη δεύτερη και προστατεύοντας πάντα την πρώτη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξύπνησε ο 6χρονος Φώτης: Τα δάκρυά του και το πρώτο που ζήτησε από τους γιατρούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Παραιτήθηκε ο Θέμης Σοφός από την υπόθεση

Έγκλημα στη Ρόδο: Αδιανόητες δηλώσεις του θείου του 40χρονου - «Δεν είστε όλες θύματα»