ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Καλοδεχούμενη τυχόν πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

Γιαννης Οικονόμου
Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλει πρόταση μομφής είτε κατά της κυβέρνησης είτε κατά του υπουργού Ενέργειας για το θέμα της ΔΕΗ
ΙΝΤΙΜΕ

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλει πρόταση μομφής είτε κατά της κυβέρνησης είτε κατά του υπουργού Ενέργειας για το θέμα της ΔΕΗ

«Η πρόταση μομφής θα είναι καλοδεχούμενη και ελπίζω να το τολμήσουν» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικόνόμου σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει τέτοια αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΔΕΗ μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

«Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά με στοιχεία και αριθμούς για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, τίνος η πολιτική την οδήγησε σε αυτά τα όρια με τις συνέπειες που θα είχε για την οικονομία και τους πολίτες, να συζητήσουμε για ποια περίοδο η εταιρεία είχε αποτίμηση 300 εκατ. και πότε 2 δισ., πότε έχανε 2,8 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, ποιες πολιτικές την είχαν οδηγήσει στην απαξία» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

«Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε για τη διαφορά αντίληψης για την ανάπτυξη της χώρας και τη θωράκιση των συμφερόντων της κοινωνίας και των καταναλωτών» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι σε περίπτωση υποβολής πρότασης μομφής η κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει «ουσιαστικές απαντήσεις σε κραυγές που ακούγονται και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

«Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι ξεπουλάς μια εταιρεία όταν πας στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου η μετοχή της είναι πάνω από τα 8 ευρώ όταν στο παρελθόν είχε 1-2 ευρώ, εκεί θα ήταν το ξεπούλημα. Ούτε να αποσιωπάς ότι το κράτος θα έχει το ισχυρό ποσοστό μειοψηφίας» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Όπως παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε περίπτωση υποβολής πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα ανάμεσα στα άλλα να παρακολουθήσει την απάντηση στο ερώτημα τι ΔΕΗ θέλουμε; Θέλουμε τη ΔΕΗ της εποχής Φωτόπουλου που προσπαθεί απεγνωσμένα να υπερασπιστεί τις τελευταίες ημέρες με κάποιας μορφής επιχειρήματα η αντιπολίτευση και που πλαισιώνεται με χυδαίες συμπεριφορές από δορυφόρους του ή μια δυναμική ΔΕΗ της ανάπτυξης που θα θωρακίζει και την επιχείρηση και τα ελληνικά νοικοκυριά;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κρήτη: Το θύμα βρισκόταν στην εκκλησία για την αναστήλωσή της - 11 οι τραυματίες

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Σεισμός στην Κρήτη: Η ανάρτηση Τσελέντη τρία 24ωρα πριν τα 5,8 Ρίχτερ