ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός Κρήτη: Στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρώτη στάση στο Χουδέτσι

Σεισμός Κρήτη: Στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρώτη στάση στο Χουδέτσι
Intime News

Σεισμός Κρήτη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με απευθείας πτήση από την Γαλλία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε σεισμόπληκτες περιοχές

Στην Κρήτη έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης (28/9) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νησί μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με απευθείας πτήση από την Γαλλία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ πρώτος του σταθμός θα είναι στο Χουδέτσι Αρχάνων Αστερουσίων, περιοχή που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, τόσο σε οδικό δίκτυο όσο και σε κτήρια.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα έσπευσε να του πει αναφερόμενη στο φονικό σεισμό «Είμαι 80 χρονών και αυτό δεν το έχω ξαναδεί», «Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε», της απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε τη στιγμή της άφιξης:

Ο κ. Μητσοτάκης από χθες μετά τη σεισμική δόνηση, έδωσε εντολή να βρεθεί στην περιοχή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως επίσης ζήτησε να αναπτυχθεί τάχιστα ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκληθεί.

Μοντέλο Εύβοιας για στήριξη των σεισμόπληκτων

Η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες. Οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα.

Ουσιαστικά, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες σοκ στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση με καδρόνια και σουγιάδες έξω από ΕΠΑΛ - 2 τραυματίες

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Ξέφυγαν τελείως στο Big Brother: Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού»;