ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ανακοινώσαμε νέα μέτρα γιατί τα προηγούμενα ήταν αντιφατικά

Οικονόμου: Ανακοινώσαμε νέα μέτρα γιατί τα προηγούμενα ήταν αντιφατικά

Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση να ανακοινωθούν νέα μέτρα ελευθερίας για εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία ανέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το πρωί της Πέμπτης.

Όπως είπε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ήταν επιβεβλημένα γιατί ενίοτε το μήνυμα που δινόταν με τους περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους και τα τοπικά lockdown ήταν αντιφατικά.

«Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να πάρουν πίσω της ζωή τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να εκπέμπουμε μηνύματα που μπερδεύουν τον κόσμο ή είναι αντίθετα με την κοινή λογική, φέρνοντας σαν παράδειγμα τα μέτρα για τα οδοντιατρεία, τα οποία διορθώθηκαν βέβαια άμεσα.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου η ανακοίνωση των μέτρων δε σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό προσθέτοντας ότι η επισήμανση αυτή είναι ένα «καμπανάκι» κυρίως για τους μη εμβολιασμένους οι οποίοι για να πειστούν αρκεί να ρίξουν μια ματιά στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Διαγραφή Μπογδάνου

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και επισήμανε ότι ο κ. Μπογδάνος είχε προειδοποιηθεί πριν από περίπου τρεις εβδομάδες δημόσια από τον ίδιο για να μην επαναλάβει συμπεριφορές που δεν σχετίζονται με τις αξίες της παράταξης.

Συμπλήρωσε, δε, πως η αντίδραση της κυβέρνησης και του κ. Δένδια ήταν αυτή που έπρεπε τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μας δικαιώνεται από την προτίμηση των πολιτών στις δημοσκοπήσεις».

Κληθείς, τέλος, να επιβεβαιώσει τα σενάρια για αύξηση της επιδότησης για την ηλεκτρική ενέργεια, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι οι ανατιμήσεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην μείνει κανένας αβοήθητος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Ακραίος κίνδυνος πλημμυρών» - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία, πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Νίκος Παλαιοκώστας: Τα καράβια, τα πεντοχίλιαρα στον αέρα και το «φάντασμα» του αδερφού του

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν