ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Αναμένοντας τις ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Αναμένοντας τις ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου
Intimenews

Στην αναμονή για τις οριστικές ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκονται άπαντες στη Χαριλάου Τρικούπη, την ίδια στιγμή που οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού κινούνται σαν να είναι ήδη υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Το «μαρτύριο της σταγόνας», στο οποίο υποβάλλει τα στελέχη της παράταξης και τους άλλους έξι -προς ώρας- υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του. Σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο θα ανοίξει αναγκαστικά τα «χαρτιά» του, καθώς στις έξι το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου, λήγει η διορία υποβολής των απαραίτητων υπογραφών που πρέπει να υποβάλλουν τα στελέχη εκείνα που θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Αυτό, προφανώς, και ποτέ δεν ήταν πρόβλημα για τον πρώην πρωθυπουργό που συνεχίζει να διατηρεί μεγάλα ερείσματα σε επίπεδο μεσαίων στελεχών – πολύ μεγαλύτερα από όσα διατηρεί στη κοινωνία και στη βάση του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, από το περιβάλλον του αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει συγκεντρωθεί ήδη σχεδόν ο υπερδιπλάσιος αριθμός υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ από τις 43 απαραίτητες που απαιτείται για να μπορέσει κάποιος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Από μόνη της αυτή η κινητικότητα του παπανδρεϊκού στρατοπέδου, σε συνδυασμό με τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που γίνονται τις τελευταίες ημέρες ανά την Ελλάδα από το γραφείο του, δείχνει πως παρά το «κρυφτούλι» που παίζει ο ίδιος και ο στενός περίγυρος του, δείχνει πως δεν υπάρχει επιστροφή και πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για να διαδεχθεί τη Φώφη Γεννηματά στην αρχηγία της παράταξης.

Αν οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν και ο Παπανδρέου δηλώσει παρών στις εσωκομματικές εξελίξεις, τότε θα έχει να αντιμετωπίσει άλλους πέντε αντιπάλους, αφού θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα κάνει πίσω.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη, που ετοιμάζεται να κάνει επίδειξη δύναμης αύριο με την κατάθεση πολλών χιλιάδων υπογραφών στην ΕΔΕΚΑΠ. Τον Ανδρέα Λοβέρδο, που προσπαθεί να εκφράσει τις «δεξιές» δυνάμεις του εκσυγχρονιστικού «πτώματος» του ΠΑΣΟΚ, που τόσο πλήγωσαν την παράταξη με τις ακραίες συντηρητικές πολιτικές που στήριξε. Τον Χάρη Καστανίδη, που προσπαθεί να δώσει έναν τίμιο αγώνα που υπονομεύεται από τον ΓΑΠ. Τον Παύλο Χρηστίδη, που θέλει να εκφράσει τον χώρο που έμεινε κενός μετά την περιπέτεια της Φώφης Γεννηματά. Και τον Παύλο Γερουλάνο, που ναι μεν η πλατφόρμα του έχει μία πολιτική γοητεία, όμως στη πράξη, στον Δήμο της Αθήνας, απέτυχε παταγωδώς, καθώς η παράταξη του μοιάζει περισσότερο με συνεργαζόμενη με τη δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη, παρά με αντιπολίτευση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Υπουργείο Υγείας: «Καλύπτουμε τα έξοδα για τη Μυρτώ σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία»