ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωάννης Παπαγεωργίου - Νέα Δημοκρατία (Β' Αθηνών)

Ιωάννης Παπαγεωργίου - Νέα Δημοκρατία (Β' Αθηνών)

Ο Ιωάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Λάμπαινα Μεσσηνίας, και ζει μόνιμα στο Νέο Ψυχικό του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ Αμπελοκήπων από το 1975. Συνδικαλιστικό Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, στον Αθλητικό και Καλλιτεχνικό τομέα, και Γενικός Γραμματέας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Ψυχικό. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. ψυχικό και εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΝΟΔΕ Β3.

Ασχολήθηκε ενεργά με το κίνημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παίρνοντας μέρος στις δημοτικές εκλογές, τόσο στον δήμο Ν. ψυχικού, όσο και στον νέο ενιαίο Καλλικρατικό δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Σήμερα είναι πρώτος αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος με την Ενωτική Κίνηση του πρώην Δημάρχου Παντελή Χαροκόπου. Υπήρξε ενεργό μέλος δημοτικών ενεργών προσώπων, όπως του Πνευματικού Κέντρου και της Δημοτικής βιβλιοθήκης του δήμου Ν. Ψυχικού, πιστεύοντας πάντα στην αφιλοκερδή προσφορά προς τους δημότες.

Υπήρξε Διαιτητής Ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής κατηγορίας, του Συνδέσμου Αθηνών, με 77 παιχνίδια στο ενεργητικό του. Μάλιστα ήτανμέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών. Ασχολήθηκε με τον κλασσικό αθλητισμό και ως Μαραθωνοδρόμος.

Προσέφερε στο Πολιτισμό ως Ηθοποιός και σήμερα Θεατρικός Επιχειρηματίας.

Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, Ελλήνων και Ξένων Θεατρικών Συγγραφέων, σε ρόλους πρωταγωνιστικούς. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Σαν Θεατρικός Επιχειρηματίας, συνεργάστηκε με πολλά θέατρα, όπως Γκλόρια, Διάνα, Ελυζέ, Studio Κυψέλης, κ.α. Είναι δημιουργός ερασιτεχνικών Θεατρικών ομάδων, στον δήμο Ν. ψυχικού, τόσο ενηλίκων όσο και παιδικών σκηνών. Υπήρξε ενεργό μέλος του Πνευματικού Κέντρου στο Ν. ψυχικό. Σήμερα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου «ΜΕΟ», του Ν. Ψυχικού, που αποτελεί τον ιστορικότερο σύλλογο Πολιτισμού και Προστασίας του περιβάλλοντος αυτής της πόλης.

Στις επερχόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στην Β' περιφέρεια Αθηνών.