ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι πρώτος και στις κάλπες

ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι πρώτος και στις κάλπες
Πώς σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου τα εκλογικά αποτελέσματα στο ΚΙΝΑΛ;
INTIME

Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Τα όσα συνέβησαν στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση του ΚΙΝΑΛ, με την παταγώδη αποτυχία των εταιριών δημοσκοπήσεων να πλησιάσουν έστω και λίγο στο αποτέλεσμα της κάλπης, προσφέρουν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει και πάλι έμπρακτα τα δημοσκοπικά στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως το δημοσιότητα, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Η σχέση της Κουμουνδούρου με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Αυτή η «κολόνια», μάλιστα, κρατάει χρόνια. Από τις εκλογές του 2015 (και τις δύο αναμετρήσεις εκείνης της χρονιάς) και το δημοψήφισμα του ίδιου έτους, μέχρι και τα αποτελέσματα που δίνουν σήμερα, στους αριθμούς που παραβάλουν.

Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του 2019 ως και σήμερα, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και δεν αμφισβητούν ανοιχτά τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, αφήνουν με σαφήνεια να εννοηθεί ότι δεν τις εμπιστεύονται και ιδιαίτερα. Μάλιστα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φροντίζει συνεχώς να τονίζει ότι η μοναδική πραγματική δημοσκόπηση είναι η κάλπη.

Η εσωκομματική αναμέτρηση του ΚΙΝΑΛ και ευρήματα που παρουσίαζε μπροστά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η εταιρία Opinion Poll, αποτέλεσε και έναν από τους βασικούς λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνούσε τυχόν προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, με χρήματα του δημοσίου. Ο άλλος ήταν η περίφημη «λίστα Πέτσα».

Και αν όλα τα παραπάνω κινούνταν το προηγούμενο διάστημα στον «αέρα», χωρίς κάποια χειροπιαστά στοιχεία, ήρθαν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για να αποδείξουν πως κάτι «σάπιο» υπάρχει στο «βασίλειο» των δημοσκοπήσεων. Αυτό, τουλάχιστον, σχολίασε στο Newsbomb.gr υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος.

Λίγο αργότερα, ήρθε και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαίωνε στο ακαριαίο και με τον πλέον επίσημο τρόπο τα όσα σχολίαζαν στη Κουμουνδούρου. «Τα χθεσινά ωστόσο αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ένα φαινόμενο που οφείλει να μας προβληματίσει όλους, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη χώρα μας: ο πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν σημαίνει και πρώτος στην κάλπη», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με την ίδια ανακοίνωση, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι από τη πλευρά τους ουδέποτε σχολίασε την εσωκομματική διαδικασία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καθ’ όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ επέλεξε συνειδητά να μην προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση ή σχολιασμό, σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες. Το ίδιο θα συνεχίσουμε μέχρι και την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου», τόνισαν από τη Κουμουνδούρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Παραπάτησε μπαίνοντας στο αεροπλάνο λόγω των ισχυρών ανέμων

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Η Φάρμα»: Άρχισαν τα πρώτα... ακατάλληλα πλάνα - Ηλιάδη και Μπάστα βάζουν... φωτιά στα ντουζ

Πύρρος Δήμας: Είναι ζευγάρι με την Αφροδίτη Σκαφίδα