ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πού θα ψηφίσουν την Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου

Ανδρουλάκης Παπανδρέου
Την Κυριακή θα ψηφίσουν για τον δεύτερο γύρο οι κκ Ανδρουλάκης και Παπανδρέου.
INTIME/φωτογραφία αρχείου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε ποια εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος.

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, με τους δύο υποψήφιους να έχουν ανακοινώσει που θα ψηφίσουν.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στις 11 το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θα προσέλθει στις 10:45 στο εκλογικό τμήμα που θα λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα εκλογικά τμήματα

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΠΑ, 840 κάλπες θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για 818 εκλογικά κέντρα σ΄όλη την Ελλάδα, σε καποδιστριακούς δήμους και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Στις πρωτεύουσες νομών και σε άλλες πολυπληθείς πόλεις είναι φυσικό τα εκλογικά κέντρα να είναι περισσότερα. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν αρκετά περισσότερα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Ακόμη 22 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν για τους Αποδήμους σε 11 χώρες σε όλο το κόσμο με τα περισσότερα στη Γερμανία.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα εκλογικά κέντρα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής και ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στον δεύτερο γύρο ψηφίζω στο ίδιο εκλογικό κέντρο με τον πρώτο;

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε τμήμα επιθυμούν (ίδιο ή διαφορετικό με τον πρώτο γύρο).

Τα προεκλογικά σποτ των Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσαν στη δημοσιότητα τα προεκλογικά τους σποτ ενόψει του δευτέρου γύρου των εκλογών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει κάλεσμα για συμμετοχή στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών με σποτ που περιλαμβάνει μια σειρά από εικόνες με υποστηρικτές του, διαφορετικών ηλικιών, που κρατούν πλακάτ με το σύνθημά του «μαζί». «Μαζί στην κάλπη. Τολμάμε. Αλλάζουμε. Ενώνουμε», είναι το σύνθημα.

Με την σειρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνεται στους πολίτες με σποτ όπου παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τις προεκλογικές περιοδείες του. Με σύνθημα «Πάμε Μπροστά», ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι κρίνεται το μέλλον της Προοδευτικής παράταξης αυτή την Κυριακή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση της παράταξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Προβλήματα από τα ακραία φαινόμενα σε πολλές περιοχές - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

«Μύλος» στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1: Τσακωμός στον «αέρα» με τον «Δρ. Γιώργο Ζουγανέλη»

Δυτική Αττική: Οι διαρρήκτες της χλιδής με πισίνες, σπα και «βασιλικές» πολυθρόνες