ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Πτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη, τα νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
Φωτογραφία: Intimenews

«Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε ηθικά», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Με σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας ξεκίνησε την ομιλία του στην συνεδρίαση της Βουλής για τον Προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Δεν επτωχεύσατε οικονομικά επτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη. Γιατί το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανεπαρκές. Ότι οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά, την ώρα της κρίσης, την ώρα του πόνου, την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας και της οικονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν τεχνητό, έναν ψεύτικο θρίαμβο. Μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένη στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Γιατί η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά μέσα».

Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για τους ανθρώπους που άδικα χάνονται, ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος . Γενικεύοντας ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε μία Ευρώπη που αλλάζει επιμένει ιδεοληπτικά στις ίδιες αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές.

«Αδιαφορείτε για την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, των εργαζομένων», τόνισε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι σχέδιο να αφήνετε σήμερα κενά στο ΕΣΥ για να φέρετε κερδοσκόπους αύριο ώστε να τα καλύψουν. Μην επιχειρήσετε κ. Μητσοτάκη να συγκρίνετε προϋπολογισμούς μνημονίων χωρίς πανδημία με το σήμερα. Ακόμα και αν οδηγηθείτε σε τέτοιες ανομίες συγκρίσεις, μας παραδώσατε το 2015 τα δημόσια νοσοκομεία σε απόλυτη χρεωκοπία. Κι έχετε το θράσος να μας κουνάτε και το δάχτυλο. Και παρόλο που δίναμε τη μάχη από τη χρεοκοπία, τι σας παραδώσαμε εμείς; Νοσοκομεία με 260 εκατ. πλεόνασμα».

Αναφορικά με την έκθεση Τσιόδρα είπε:

Γιατί είπατε ψέματα ότι η πανδημία τελείωσε; Γιατί είπατε ψέματα ότι έχουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων; Γιατί είπατε ψέματα για τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Αφήσατε να εννοηθεί το τραγικό, το ανήθικο, ότι είναι το ίδιο κάποιος να είναι διασωληνωμενος σε ΜΕΘ και κάποιος σε ράντζο, ενώ είχατε στα χέρια σας την έρευνα του Σωτήρη Τσιόδρα. Δεν ντρέπεστε κύριε Μητσοτάκη;

«Εάν δεν τα ξέρατε θα έπρεπε να παραιτηθείτε για εγκληματική αμερημνησία εν μέσω πανδημίας. Αν τα ξέρετε και λέτε ψέματα θα έπρεπε να παραιτηθείτε για επικίνδυνο κυνισμό. Διαλέξτε και αποφασίστε».

«Εσείς είστε κύριε Μητσοτάκη που από αυτό εδώ το βήμα στις πυρκαγιές, μου λέγατε ότι εμείς μετράγαμε φέρετρα κι εσείς στρέμματα. Τώρα τι μετράτε κ. Μητσοτάκη; αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η μετάλλαξη «Όμικρον» ακυρώνει τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη - Ποιες χώρες παίρνουν μέτρα

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» δείχνει τα... δόντια της - Πού χιονίζει, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Τελικός The Bachelor: Ο Αλέξης Παππάς επέλεξε την εκλεκτή της καρδιάς του

Παλαιό Ψυχικό: Δολοφονία ο θάνατος του ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη