ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καλή χρονιά» με φουλ επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ: Αμετανόητοι αρνητές της επιστήμης παρά τα μαύρα ρεκόρ

Rapid test
Ουρά για rapid-test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι
INTIME NEWS/ ΚΑΡΚΑΣΛΗ ΛΙΖΑ

Σε υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, όπως ακριβώς έκλεισε το 2021, ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2022, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τα στελέχη της «αμετανόητους αρνητές της επιστήμης και της πραγματικότητας».

Αφορμή για τον νέο γύρο επιθέσεων προς το κυβερνητικό επιτελείο, αποτέλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, που υποστήριξε ότι σύντομα θα τελειώσουμε οριστικά με την πανδημία και πως το καλοκαίρι θα σηματοδοτήσει την εκτίναξη του ελληνικού τουρισμού.

«Η Κυβέρνηση, διά του τηλε-υπουργού Ανάπτυξης, παρά την τραγική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τις πρωτιές σε κρούσματα και απώλειες, τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά απέναντι στην επιθετικότητα της μετάλλαξης Όμικρον παρά τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και εν τέλει τις καθυστερημένες και ανεπαρκείς υγειονομικές παρεμβάσεις που οδήγησαν μεταξύ άλλων στο "εορταστικό Βατερλώ" της εστίασης έρχεται να ανακοινώσει για μια ακόμη φορά το τέλος της πανδημίας σε ένα με ενάμιση μήνα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια ανακοίνωση, εξαπολύει μύδρους σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης, σημειώνοντας πως «ο πάντα πρόθυμος να επαναλάβει τις αντιεπιστημονικές ασυναρτησίες του αρχηγού του, κ. Γεωργιάδης μας διαβεβαίωσε ακόμη ότι, παρά την εκτίναξη του αριθμού κρουσμάτων το ΕΣΥ, δεν πιέζεται για την ώρα και ευχήθηκε φτύνοντας το πέτο του και χτυπώντας ξύλο να μην συμβεί κάτι τέτοιο».

Συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι «όταν μία κυβέρνηση δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, δεν νιώθει την ανάγκη να κάνει οτιδήποτε για να στηρίξει το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, αδιαφορεί για την υγειονομική ανασφάλεια και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών αρνούμενη τη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ (rapid και PCR) εγκαταλείποντάς τους σε ατελείωτες ουρές έξω από δομές και διαγνωστικά κέντρα».

Τέλος, σημειώνει πως «μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει δωρεάν ούτε επιβάλλει διατίμηση στις μάσκες υψηλής προστασίας, δεν κάνει ιχνηλάτηση και δεν κρίνει αναγκαία την παρέμβαση για τη μείωση διασποράς του ιού στα σχολεία και στα ΜΜΜ το μόνο που της μένει να κάνει, είναι να χτυπήσει ξύλο και να αφήνει τον καθένα να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, στη συγκεκριμένη περίπτωση να πουλάει… μια άλλη πραγματικότητα».

Χαρίτσης: Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στην πραγματικότητα

Λίγο νωρίτερα, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε με δεικτικό τρόπο μία άλλη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ανώτατο κόστος στα μοριακά τεστ.

«Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έλεγε ότι έχουμε τα πιο φτηνά τεστ στην Ευρώπη. Την καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα: τις ντροπιαστικές, ατέλειωτες ουρές της ταλαιπωρίας και την οικονομική αιμορραγία χιλιάδων πολιτών», δήλωσε ο Αλ.Χαρίτσης.

«Έστω και τώρα, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σταματήσει να βάζει πλάτη στο πλιάτσικο που γίνεται σε βάρος της κοινωνίας. Η λύση είναι μία, αυτή που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης: οργανωμένο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα ιχνηλάτησης με συνταγογράφηση των τεστ», κατέληξε ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Κουμουνδούρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμένοι εργαζόμενοι: Τι ισχύει με rapid test και pcr για να γυρίσουν στη δουλειά

Κοινωνία Ώρα Mega: Εκτός εκπομπής η Ανθή Βούλγαρη

Θρήνος στην Αιτωλοακαρνανία: Αιφνίδιος θάνατος 27χρονου την ώρα που έπινε καφέ με την παρέα του