ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία: Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης – Στο τραπέζι κλείσιμο συνδέσμων

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία: Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης – Στο τραπέζι κλείσιμο συνδέσμων
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τάκης Θεοδωρικάκος
INTIME

«Το μαχαίρι στο κόκκαλο» αναμένεται να διαμηνύσει ο πρωθυπουργός προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Την πρόθεση του ίδιου να μην υπάρξει καμία ανοχή σε οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες λειτουργούν κάτω από τη «σημαία» διαφόρων ομάδων, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή σύσκεψη για τη βία στον αθλητισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη, έχει κινητοποιήσει Αρχές και κυβέρνηση, που σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της είναι αποφασισμένη να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκκαλο».

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους, ζητώντας από όλους τους εμπλεκομένους - αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς - να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου, αλλά και να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει και το κλείσιμο όλων των παράνομων συνδέσμων, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να διαμηνύει πως πλέον υπεύθυνοι για αυτούς θα είναι οι ίδιες οι ομάδες.

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος στον χουλιγκανισμό, γι' αυτό η Αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους για να κλείσει όλους τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς φορείς να συνεργαστούν προκειμένου να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα.

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στο περιθώριο των ερευνών των αρχών για την δολοφονία του Άλκη, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να γυρίσουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες τα νέα παιδιά χωρίς φόβο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.