ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις υποσχέσεις Σαμαρά στους ΟΝΝΕΔίτες

Τέσσερις υποσχέσεις Σαμαρά στους ΟΝΝΕΔίτες

Συνάντηση με παλαιά και νέα στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, από το 1974 μέχρι σήμερα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

«Το μήνυμά μας σήμερα στον ελληνικό λαό είναι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Κι από αυτό το μήνυμα ξεδιπλώνονται οι διαφορές μας με τους άλλους. Με όλους τους άλλους», σημείωσε κατά την ομιλία του ο αρχηγός της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως άλλοι κερδοσκοπούν στην αποτυχία της Ελλάδας, άλλοι θέλουν να κρατήσουν ακέραιες τις αιτίες της κακοδαιμονίας: τον κρατισμό, τους κομματικούς στρατούς, το σπάταλο κράτος, την άδικη φορολογία, τις άδικες περικοπές στους αδύναμους, άλλοι συνεχίζουν το λαϊκισμό, που κατέστρεψε τη χώρα, άλλοι σπέρνουν την απελπισία και την ηττοπάθεια και άλλοι λένε λόγια παχιά ή λόγια μισαλλοδοξίας.

«Άλλοι σπέρνουν το φόβο, τη μοιρολατρία, την απελπισία. Εμείς φέρνουμε μήνυμα Αισιοδοξίας και Ελπίδας. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας», είπε χαρακτηριστικά

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς εγγυήθηκε για δράσεις σε τέσσερις τομείς: την ανάκαμψη, την ευρωπαϊκή ταυτότητα, την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα, ζητώντας αυτοδυναμία για να τα πετύχει με λυμένα χέρια. «Δεν μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, μαζί με αυτούς που την έβαλαν στην κρίση. Δεν μπορούμε να καθαρίσουμε τη χώρα από τον κρατισμό και τη διαφθορά, μαζί με αυτούς που έφεραν τον κρατισμό και προστάτευαν τη διαφθορά. Ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που μας έλεγαν ότι κυνηγάμε τον... αθώο Άκη Τσοχατζόπουλο και πρέπει να του ζητήσουμε συγγνώμη;», είπε αναφερόμενος στο θέμα των ημερών

Ο αρχηγός της Ν.Δ. αναφέρθηκε τις σχέσεις της παράταξης με την Ευρώπη, κάνοντας σύνδεση του παρελθόντος με το σήμερα και τονίζοντας πως «μπορεί κάποιες φορές η Ευρώπη να μας απογοήτευσε. Να μην ήταν εκείνη που είχαμε όλοι μας οραματιστεί. Να μην ήταν όπως την οραματίστηκαν οι πατέρες της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Αλλά εμείς παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στα ευρωπαϊκά ιδεώδη. Και δεν διστάζουμε να διαφωνήσουμε με τους εταίρους μας, όταν το επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Όπως δεν διστάζουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την Ν.Δ. παράταξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής καθώς και παράταξη της Ευρώπης, που δίνει προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον. «Με δύο λόγια είμαστε η μεγάλη πατριωτική Παράταξη του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού», σημείωσε.

Μετά τις 6 Μαϊου θα τηρηθεί ο νόμος για το άσυλο

Αναφερόμενος στην εικόνα των Πανεπιστημίων υπενθύμισε πως η Ν.Δ. στάθηκε πάντοτε απέναντι στην ηγεμονία των αριστερών απόψεων στα πανεπιστήμια και ενάντια στις πρακτικές του «ΠΑΣΟΚικού κρατισμού στην κοινωνία», τονίζοντας πως αυτοί που κάποτε την έβριζαν, ψήφισαν μαζί να καταργηθεί το άσυλο, νόμος που μένει στα χαρτιά αφού τα πανεπιστήμια να είναι κέντρα παράνομων δραστηριοτήτων. «Μετά την 6η Μαΐου θα πάψουν να είναι», δεσμεύθηκε

Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας

Ο κ. Σαμαράς, επανέφερε τη δέσμευση για ανακατάληψη των πόλεων. «Επί χρόνια η παράνομη μετανάστευση σάρωσε τις πόλεις και την ύπαιθρο της Ελλάδας. Όποιος τολμούσε να διαμαρτυρηθεί, γινόταν στόχος απίστευτων ύβρεων. Τώρα, εμείς πρώτοι είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Και κανείς δεν τολμάει πια να πει το παραμικρό, γιατί η κοινωνία είναι 100% με το μέρος μας.», παρατήρησε κάνοντας λόγο για λαϊκή επιταγή.

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεμελίωσε μια σύγχρονη Δημοκρατία το 1974. Ύστερα την στρέβλωσαν όσο μπορούσαν. Μετά τη νίκη μας, την 6η Μαΐου, η Δημοκρατία θα ανανεωθεί και η κοινωνία θα αναπνεύσει. Ο δρόμος από κει και ύστερα θα είναι δύσκολος και ανηφορικός. Αλλά ο Ελληνικός λαός θα μπορεί πάλι να ελπίζει», σημείωσε, αναφέροντας ότι στους Έλληνες δεν αρέσει η μιζέρια και πως ζητάνε δύο πράγματα: Αλήθεια και Ελπίδα. «Εμείς τους λέμε την Αλήθεια. Και τους προσφέρουμε Ελπίδα. Κι αυτά τα δύο συνοψίζονται σε μία φράση, που δεν είναι απλώς σύνθημα: είναι η βαθιά πεποίθηση όλων μας: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!», κατέληξε.