ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ακρίβεια και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε πρώτο πλάνο

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intimenews

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτεθεί με σφοδρότητα σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταλογίζοντας του βαρύτατες ευθύνες για την έκταση που έχει πάρει η ακρίβεια στη χώρα μας. 

Ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να εξαπολύσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πακέτο στήριξης που ετοίμασε η κυβέρνηση για την προστασία των νοικοκυριών από την ακρίβεια.

Την ίδια στιγμή, ολόκληρος ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου εργάζεται για να δημιουργηθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το οποίο μίλησε χθες ο τέως πρωθυπουργός και το οποίο θα πρέπει να εφαρμόσει μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να ανατάξει την κοινωνία και την οικονομία.

Σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, ο Αλέξης Τσίπρας δεν φροντίζει απλά και μόνο να τοποθετεί τον πρωθυπουργό στο κάδρο των ευθυνών για την ακρίβεια που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά του αποδίδει τη βασική ευθύνη για το μέγεθος του προβλήματος.

«Μέχρι στιγμής ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη», είπε χθες, κατά την εισήγηση του στο Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας με αυτή τη φράση τον τόνο της τακτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα, με πρώτο σταθμό τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα μέτρα στήριξης που θα λάβει η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Ολομέλεια και θα πάρει και τον λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να επιτεθεί με σφοδρότητα σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταλογίζοντας του βαρύτατες ευθύνες για την έκταση που έχει πάρει η ακρίβεια στη χώρα μας.

Ένα από τα βασικά σημεία αιχμής της ομιλίας του, θα είναι αυτό που ονομάζει η «απροθυμία» του πρωθυπουργού να συγκρουστεί με τα καρτέλ, ενώ θα χαρακτηρίσει τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης, «ανεπαρκή».

Φυσικά θα αφιερώσει μεγάλο κομμάτι και στα μέτρα που έχουν λάβει άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση της κατάστασης, μέτρα που αρνείται πεισματικά να λάβει η ελληνική κυβέρνηση «για να μην κακοκαρδίσει τους “φίλους” της» που κερδίζουν από την αισχροκέρδεια.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Αν και οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να καταγράφουν μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών – όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «τελειωμένο», δείγμα της αυτοπεποίθησης που υπάρχει στον 6ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Επομένως, αυτό που έχει σημασία για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι το κόμμα του να είναι προετοιμασμένο να διαχειριστεί μία ακόμα μεγάλη κρίση όταν θα αναλάβει τα ηνία της χώρας. Γι αυτό και ολόκληρος ο μηχανισμός στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με αυτό ακριβώς το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο αν και βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία, στόχος είναι να παρουσιαστεί στους πολίτες ολοκληρωμένο, το συντομότερο δυνατό.

Πάνω σε αυτό δεν εργάζονται μόνο τα κομματικά στελέχη, αλλά και το συμβουλευτικό think tank που δημιούργησε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του υποστήριξαν στο Newsbomb.gr ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τη λειτουργία αυτής της δεξαμενής σκέψης, αλλά και για τον τρόπο που συνεργάζεται με τον κομματικό μηχανισμό.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Μέχρι στιγμής ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη, την ακρίβεια του πολέμου όχι ακόμα