ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέππας στο newsbomb για την αυστηροποίηση του «πόθεν έσχες»

Ρέππας στο newsbomb για την αυστηροποίηση του «πόθεν έσχες»

«Δεν πρέπει να επιτρέπουμε την πολιτικοποίηση της Δικαιοσύνης ή την ποινικοποίηση της Πολιτικής. Οι ευθύνες είναι εξατομικευμένες και θα αποδοθούν».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Ρέππας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο διευθυντή του newsbomb κ. Χάρη Λαζαρόπουλο, μέρος της οποίας προβλήθηκε στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ».

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου και ερωτηθείς αν υπάρχει η πολιτική βούληση η έρευνα να επεκταθεί και σε εν ενεργεία πολιτικούς, ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στο νέο νόμο για την αυστηροποίηση του «πόθεν έσχες» που αφορά πολιτικούς αλλά και παράγοντες του δημοσίου βίου.

«Πιστεύω ότι αι ο αναδρομικός έλεγχος θα δώσει τέλος στη σκιά που υπάρχει και δηλητηριάζει το δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνταγματική αναθεώρηση που θα ξεκινήσει το 2013, η οποία θα πρέπει -όπως είπε- να συμπεριλάβει διατάξεις, ώστε να διασφαλίζεται ο πολιτικός, προκειμένου να διατυπώνει κατά την άσκηση των καθηκόντων του τις απόψεις του χωρίς να κινδυνεύει να διωχθεί γι' αυτές.

Επιπλέον, για οποιαδήποτε διαχείριση οικονομικών υποθέσεων γίνεται με τρόπο μεμπτό, να υπάρχει άμεση καταδίκη με την απόδοση της αντίστοιχης ευθύνης.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Δημήτρη Ρέππα στον Χάρη Λαζαρόπουλο θα αναρτηθεί τις επόμενες στο www.newsbomb.gr