ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Έπρεπε να έχουν γίνει εκλογές στα πανεπιστήμια

Χριστοφιλοπούλου: Έπρεπε να έχουν γίνει εκλογές στα πανεπιστήμια

Συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 π.μ. για πρώτη φορά η ομάδα εργασίας από πρυτάνεις και εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ.


«Η επιτροπή αυτή ας κάνει ό, τι μπορεί, ο νόμος έπρεπε να είχε εφαρμοστεί χθες και εδώ υπάρχουν ευθύνες και στις συντεχνίες έπρεπε να έχουν γίνει εκλογές στα πανεπιστήμια» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στη σημερινή συνεδρίαση, τα μέλη της επιτροπής θα συζητήσουν για την εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου στα πανεπιστήμια, ώστε να εντοπιστούν οι δυσλειτουργίες του νέου θεσμικού πλαισίου για τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας και να προτείνουν λύσεις για την υιοθέτησή του.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και κατά την έναρξή της θα παραστεί ο Υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης.

Προηγήθηκε έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων στην οποία τέθηκαν τα οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων, ενώ επισημάνθηκε ότι η λειτουργία τους φτάνει σε αδιέξοδο από το «κούρεμα» των λογαριασμών τους, αλλά και τη μη έγκριση των προϋπολογισμών τους, λόγω της σύνδεσής τους με την εκλογή των νέων συμβουλίων διοίκησης που προβλέπει ο Νόμος Πλαίσιο.