ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Άδικες κι αναποτελεσματικές οι απολύσεις στο Δημόσιο

Ν. Μηταράκης: Άδικες κι αναποτελεσματικές οι απολύσεις στο Δημόσιο

Άδικες κι αναποτελεσματικές χαρακτήρισε τις απολύσεις στο δημόσιο εν μέσω ύφεσης ο υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

«Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή μπορούν να γίνουν άμεσα απολύσεις χωρίς να έχουμε μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις» τόνισε ο κ. Μηταράκης, διευκρινίζοντας ότι σε μια οικονομία που βρίσκεται σε βαθύτατη ύφεση, χρειάζεται ομαλότητα προσαρμογής.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Μηταράκης τάχθηκε υπέρ της μείωσης του δημόσιου τομέα, κατά 150.000 άτομα σε τρία χρόνια. «Αυτό το είχαμε προτείνει από τον Μάιο του 2011 με το Ζάππειο ΙΙ και μπορεί να γίνει με ιδιωτικοποιήσεις, με πάγωμα των προσλήψεων και ορθή χρήση της εργασιακής εφεδρείας» προσέθεσε. Ο ίδιος επισήμανε ότι τυχόν άμεσες απολύσεις είναι κοινωνικά άδικες και αποτελεσματικές «σε μια κοινωνία που ήδη βουλιάζει».

Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός του με το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, αφού όπως είπε δεν θα αποδώσει. «Εμείς μιλάμε για μείωση του δημοσίου τομέα. Το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί. Λέμε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, αλλά το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε τον στήριξε. Μιλάμε επίσης για αποκρατικοποιήσεις... Ο κ. Βενιζέλος απορρίπτει τις οικονομικές μας προτάσεις. Ισχυρίζεται ότι αυτά που λέμε δεν γίνονται. Άρα, πως θα συνεργαστεί με ένα κόμμα που πιστεύει ότι αυτά που λέμε δεν γίνονται;», διερωτήθηκε.