ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκλογικό συναγερμό θέτει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης: Θα οργώσουμε όλη τη χώρα

Σε εκλογικό συναγερμό θέτει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης: Θα οργώσουμε όλη τη χώρα
Σε προεκλογικό συναγερμό έθεσε τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Intime

Σε εκλογικό συναγερμό έθεσε επίσημα ο πρωθυπουργός τα στελέχη της ΝΔ με τη χθεσινή του ομιλία στη νέα πολιτική επιτροπή ζητώντας από όλους να βγουν μπροστά για την πολυπόθητη αυτοδυναμία και για την αλλαγή του κλίματος υπέρ της γαλάζιας παράταξης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι έχει δώσει εντολή σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη να οργώσουν απ' άκρη σε άκρη όλη την ελληνική επικράτεια: «Αυτοδύναμη Ελλάδα» ήταν το σύνθημα στις εκλογές του 2019 και σήμερα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Το κεφάλι κάτω και το φρόνημα ψηλά. Μεικτά κλιμάκια από υπουργούς, από βουλευτές, από στελέχη μας, θα διατρέξουν ολόκληρη την επικράτεια, για να ενημερώσουν για τα πολλά που έγιναν και τα πολλά περισσότερα που έχουν ακόμα να γίνουν… Θα καταγράψουν προβλήματα και θα παρουσιάσουν συνολικά το έργο που έχει γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εκτίμησε ότι οι 12 μήνες που απομένουν μέχρι τις κάλπες δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και ζήτησε από όλους να ανεβάσουν ρυθμούς για την πρώτη κάλπη. Ο πρωθυπουργός δίνει μεγάλη σημασία στο ποσοστό που πρέπει να συγκεντρώσει η ΝΔ στην πρώτη Κυριακή με την απλή αναλογική.

«Να εξασφαλίσουμε ότι στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα -ένα αποτέλεσμα, που θα είναι βατήρας για την αυτοδύναμη Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε από όλους να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο και να παραδέχονται με ειλικρίνεια τα λάθη: «Να θυμίσουμε με θάρρος το εύρος του κυβερνητικού μας έργου. Είναι πλούσιο και απλώνεται σε πολλούς τομείς. Αυτό πρέπει να το κάνουμε με σεμνότητα και με το θάρρος να αναγνωρίσουμε το λάθος μας και να διορθώνουμε την πορεία μας, όπου αυτό είναι απαραίτητο» είπε ο πρωθυπουργός.

Τα μηνύματα στο εσωτερικό της παράταξης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει και σαφή μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος γι' αυτούς που ενδεχομένως ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους προβολή, λέγοντας με νόημα ότι τη σημαία της παράταξης την κρατούν ψηλά αυτοί που κάθονται στις... πίσω καρέκλες.

«Αναλαμβάνετε όλες και όλοι καθήκοντα, πιστεύω με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Για να τις κάνετε ακόμα πιο ευοίωνες, δικαιώνοντας όσα προσδοκά ο απλός νεοδημοκράτης, αυτός που, όπως είπα και στη δεύτερη ομιλία μου στο συνέδριο, δεν κάθεται συνήθως στις πρώτες σειρές. Κάθεται στις πίσω σειρές, αλλά είναι αυτός που κρατάει ψηλά τη σημαία της παράταξής μας σε κάθε γειτονιά».

Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στην ανανέωση της Πολιτικής Επιτροπής λέγοντας ότι στη σύνθεση αυτής της νέας Πολιτικής Επιτροπής αποτυπώνεται η ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας του σήμερα, αλλά και του αύριο, η ανανέωση, η συνέχεια, η φρεσκάδα, οι σύγχρονες αντιλήψεις, αλλά και οι παραδοσιακές αξίες της ΝΔ.

Όπως είπε επί των ημερών ο μέσος όρος ηλικίας των στελεχών είναι μικρότερος κατά 9 φορές, που σημαίνει ότι βάζει στο πολιτικό παιχνίδι τις νέες γενιές.

Σφοδρή επίθεση και στον Τσίπρα

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε σκληρές αιχμές για την οικονομική πολιτική του Τσίπρα: «Είδα τον κύριο Τσίπρα να λέει σε μία κυρία "ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε". Πράγματι, έκλαιγαν οι συνταξιούχοι το 2015 έξω από τα ATM και ευχαριστούμε τον κύριο Τσίπρα, που σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά».

Όμως, όπως είπε στη συνέχεια η ΝΔ δεν εχει κανένα λόγο να εμπλακεί στην τοξικότητα. «Θα μιλάμε με στοιχεία, με νούμερα και με το έργο το οποίο έχουμε παράξει όλους αυτούς τους 33 μήνες, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: Στόχος η αυτοδυναμία - «Πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ